Bilene ingen vil ha

Enkelte bilmodeller er særdeles tungsolgte her i landet. Vi viser deg hvilke.

Kia Sportage
Kia Sportage Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ved utgangen av april i år, var det solgt snaue 27.000 personbiler her i landet. På toppen av salgsstatistikken finner vi Volkswagen Golf, som så langt har solgt i mer enn 1.400 eksemplarer. På andreplassen finner vi Volkswagens erkekonkurrent Toyota, som har klart å finne nesten 1.300 kjøpere til sin Avensis.

De færreste vil imidlertid la seg overraske over at Volkswagen Golf og Toyota Avensis ligger høyt på den norske bestselgerlisten - "alle" vet at disse modellene er blant hvetebrødene i norsk bilbransje. Hvilke biler som befinner seg i den andre enden av skalaen derimot, er mindre kjent. Visste du for eksempel at det så langt i år kun er solgt to eksemplarer av flerbruksbilen Volkswagen Sharan? Eller at Kia kun har klart å selge tre eksemplarer av folke-SUVen Sportage?

Hele listen finner du her.

Under 500.000 kroner

Vi har sett nærmere på registreringsstatistikk fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) og har tatt for oss de minst populære bilmodellene. Alle vet at det av naturlige årsaker ikke selges spesielt mange Ferrarier eller Bentleyer her i landet og vi har derfor luket disse sjeldenhetene ut fra vår liste. I stedet har vi valgt å konsentrere oss om potensielt folkelige modeller og har valgt å sette grensen ved startpris på 500.000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.