Bilmerker og feil

Bilene med de rådyre feilene

Stadig flere bileiere opplever store og dyre feil på bilene sine. Det er stor forskjell på hvilke biler som har flest og færrest, avslører ny rapport.

STOR FORSKJELL: Motorskader og feil på drivverk og elektronikk er dyre skader å reparere. Noen biler har relativt mange og dyre feil, mens andre stort sett går og går. Foto: Rune Korsvoll
STOR FORSKJELL: Motorskader og feil på drivverk og elektronikk er dyre skader å reparere. Noen biler har relativt mange og dyre feil, mens andre stort sett går og går. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert

Kjører du en Porsche, Jeep eller Land Rover er sjansen størst for at du opplever en alvorlig feil på bilen. Har du derimot en Lexus, Kia eller Toyota, er sjansen for store og dyre feil svært liten.

Det viser en rapport fra svenske Länsförsäkringar, som forsikrer bilister mot store og dyre maskinskader, som feil på motor, drivverk og elektronikk.

Selskapet har gransket rundt 10 000 slike skader, på biler av årsmodeller 2011 til 2016, som har en kjørelengde på opp til 120 000 kilometer.

Selv om bilene som er undersøkt er svenske, er de like de bilene som befinner seg på norske veier. De samme problemene vil vi finne igjen her hjemme, men det er ingen som gjør tilsvarende undersøkelser i Norge.

Motorskader dyrest

Hovedkonklusjonen i rapporten er at antall store og dyre skader øker. De dyreste skadene er feil på motoren, som står for nesten 25 prosent av alle skadene. De er også de dyreste.

Gjennomsnitts-skaden beløper seg til 25 000 kroner, men dersom det er nødvendig å bytte motoren koster det i gjennomsnitt 75 000 kroner. Da snakker vi om priser på reparasjoner gjort i Sverige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer