Bruktbilkjøp

Bilene med flest alvorlige feil

Mercedes-Benz GLC og B-klasse er bilene med færrest alvorlige feil i en ny, stor rapport. På bunnen av listene finner vi flere norgesfavoritter.

SJEKK NØYE: På bakgrunn av de 18 mest alvorlige feile på EU-kontrollen, har TÜV laget lister over bilene i forskjellige årsklasser som har flest og færrest feil. Noen bør du sjekke ekstra nøye dersom du har tenkt å kjøpe brukt. Foto: TÜV
SJEKK NØYE: På bakgrunn av de 18 mest alvorlige feile på EU-kontrollen, har TÜV laget lister over bilene i forskjellige årsklasser som har flest og færrest feil. Noen bør du sjekke ekstra nøye dersom du har tenkt å kjøpe brukt. Foto: TÜV Vis mer
Publisert

Den er den tyske test-organisasjonen TÜV som har laget rapporten, basert på tekniske tester av 9,6 millioner biler det siste året. Testene er de samme som vi kaller EU-kontroller, eller Periodisk Kjøretøykontroll, her hjemme. Over 100 punkter som avslører såkalte «vesentlige» eller alvorlige feil er kontrollert på hver bil. Resultatene i denne rapporten baserer seg på et utvalg av 18 av de mest alvorlige feilene

Vinneren av TÜV Report 2022 er Mercedes-Benz GLC, bare 1,5 prosent av de to-tre år gamle bilene hadde alvorlige feil eller problemer. Også Mercedes B-klasse og VW T-Roc kommer «på pallen».

Mange populære får stryk

I den andre enden av listene, med flest stryk på kontrollene, finner vi flere modeller fra Dacia. I Norge er det bare SUV-en Duster som selges. Fiat og Renault er også godt - eller heller kanskje dårlig - representert her.

Men også mange biler som er svært populære i Norge, finner vi igjen her. Blant de fire-fem år gamle bilene er det BMWs 5- og 6- serie som er helt på bunnen. Blant de seks-sju år gamle er både VW Tiguan og Ford Mondeo blant bilene som stryker oftest med alvorlige feil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer