Sjekket 109 bilmodeller

Bilene med flest nødstopp

Er du redd for at bilen skal stoppe langs veien, bør du styre unna eldre utgaver av Hyundai i20, Kia Ceed og Peugeot 308.

STYR UNNA: Det kan spare deg for mye trøbbel dersom du styrer unna bruktbilene som oftest stopper langs veien. Det er nemlig stor forskjell på de beste og dårligste. Foto: Rune Korsvoll
STYR UNNA: Det kan spare deg for mye trøbbel dersom du styrer unna bruktbilene som oftest stopper langs veien. Det er nemlig stor forskjell på de beste og dårligste. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nødstopp-statistikken til Norges Automobil-Forbunds tyske søsterorganisasjon ADAC for 2021 er klar.

Deres «gule engler» hjalp i fjor 3,4 millioner biler som hadde fått nødstopp lang tyske veier. Rapporten avslører hvilke biler som oftest trenger hjelp, og hvilke som går uten problemer.

Til sammen er 109 bilmodeller fra 25 merker som er mellom tre og ti år gamle med i denne nødstopp-statistikken.

Stopper ofte

Bilene som ADAC har plukket ut her, og som kommer under kategorien «stopper ofte», tilhører de dårligste fem prosentene av bilene i hver årgang.

Med flest nødstopp blant 2011- modellene, finner vi Hyundai i20 og Kia Ceed. De har en nødstopp-indeks (antall nødstopp per 1000 registrerte biler) på henholdsvis 42,2 og 52,7.

Disse bilene viser også at det er mulig å forbedre seg. Ser vi på tallene for 2018-modellene, så er disse igjen på grønt nivå, med bare 3,2 og 3,6, Det er en god del bedre enn gjennomsnittet, selv om de nyeste bilene stopper langt sjeldnere enn de eldre.

Tomt batteri

Motsatt vei har det gått med Nissan Qashqai. Bilene bygget i 2015, var relativt driftssikre med en nødstopp-indeks på 11,6. I 2017 var denne økt til 25,4 og godt inne på rødt nivå i rapporten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer