Dette er nordmenns bilfavoritter

Bilene menn og kvinner kjøper flest av

Nesten alle som kjøper privatbil i Norge kjøper elektrisk. Mens kvinner kjøper smått og rimelig, kjøper flere menn stort og dyrt.

LEAF PÅ TOPP: Både menn og kvinner som kjøpte privatbil i 2018 hadde elektriske Nissan Leaf som favoritt. Foto: Jamieson Pothecary
LEAF PÅ TOPP: Både menn og kvinner som kjøpte privatbil i 2018 hadde elektriske Nissan Leaf som favoritt. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dinside har analysert Opplysningsrådet for veitrafikkens (OFV) tall for bilsalget i 2018. Ikke overraskende viser tallene tydelig at elektriske biler er favoritten til mange av de som kjøper bil privat.

Blant menn er de seks første bilene på listen elektriske. Nissan Leaf er på topp, med Tesla Model X på andreplass og Tesla Model S på fjerde.

Også Jaguar i-Pace er inne blant de tolv mest solgte. Det er med andre ord flere dyre elbiler i toppen.

Tesla Model S koster i dag fra om lag 700.000 til 900.000 kroner. Model X koster fra 850.000 til 1 million kroner. Totalt kjøpte menn 48.060 biler privat i fjor.

Kvinner handler billig

Kvinner kjøpte til sammenlikning bare 19.889 biler privat. Også blant kvinner er det elektrisk som gjelder, men topplisten inneholder ingen av de dyreste bilene.

Helt på toppen finner vi imidlertid også her Nissan Leaf, fulgt av VW e-Golf, BMW i3 og Renault Zoe. Prisen på disse bilene ligger ofte fra rundt 250.000 til 400.000 kroner.

I tillegg til de elektriske, er hybrider og ladbare hybrider godt representert på statistikken til begge kjønn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer