De 40 beste

Bilene som bare går og går

Er du redd for å få stopp lang veien, er dette bilen du bør velge: Toyota Yaris er den mest driftssikre bilen - også som gammel.

STOPPER MINST: «Absolutt på topp er Toyota Yaris, som uten unntak får karakteren svært god eller god driftssikkerhet i alle årganger», sier ADAC om Toyota Yaris. Foto: Rune Korsvoll
STOPPER MINST: «Absolutt på topp er Toyota Yaris, som uten unntak får karakteren svært god eller god driftssikkerhet i alle årganger», sier ADAC om Toyota Yaris. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert

Norges Automobil-Forbunds tyske søsterorganisasjon ADAC har laget statistikk på alle de 3,8 millioner bilene de hjalp med problemer langs veien i 2019. Denne nødstopp-statistikken viser driftssikkerheten til 113 bilmodeller fra 25 merker.

I tillegg har ADAC sett på tilsvarende statistikk 20 år tilbake i tid og konklusjonen til ADAC er klar: «Absolutt på topp er Toyota Yaris, som uten unntak får karakteren svært god eller god driftssikkerhet i alle årganger». Audi A3, Audi A4 og Mercedes A-klasse har også få nødstopp i de aller fleste årganger.

40 topper

Totalt 37 bilmodeller får betegnelsen «topp» i undersøkelsen. Det betyr at de tilhører de 40 prosent beste bilene i alle aldersgruppene. Blant de aller minste er det bare Toyota Aygo og VW Fox (selges ikke i Norge) som får denne betegnelsen.

Blant småbilene er det mange av forskjellig fabrikat: Audi A1, Citroën C3, Fiat Punto, Honda Jazz, Mazda CX-3, Mini, Mitsubishi Space Star, Peugeot 208, Renault Captur, Suzuki Vitara og Toyota Yaris.

I de større klassene er det de tyske luksusmerkene som dominerer. I mellomklassen er det bare Skoda Rapid, Mitsubishi ASX og Hyundai Tucson som klarer å hevde seg på høyde med Audi, BMW og Mercedes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.