De 40 beste

Bilene som bare går og går

Er du redd for å få stopp lang veien, er dette bilen du bør velge: Toyota Yaris er den mest driftssikre bilen - også som gammel.

STOPPER MINST: «Absolutt på topp er Toyota Yaris, som uten unntak får karakteren svært god eller god driftssikkerhet i alle årganger», sier ADAC om Toyota Yaris. Foto: Rune Korsvoll
STOPPER MINST: «Absolutt på topp er Toyota Yaris, som uten unntak får karakteren svært god eller god driftssikkerhet i alle årganger», sier ADAC om Toyota Yaris. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert

Norges Automobil-Forbunds tyske søsterorganisasjon ADAC har laget statistikk på alle de 3,8 millioner bilene de hjalp med problemer langs veien i 2019. Denne nødstopp-statistikken viser driftssikkerheten til 113 bilmodeller fra 25 merker.

I tillegg har ADAC sett på tilsvarende statistikk 20 år tilbake i tid og konklusjonen til ADAC er klar: «Absolutt på topp er Toyota Yaris, som uten unntak får karakteren svært god eller god driftssikkerhet i alle årganger». Audi A3, Audi A4 og Mercedes A-klasse har også få nødstopp i de aller fleste årganger.

40 topper

Totalt 37 bilmodeller får betegnelsen «topp» i undersøkelsen. Det betyr at de tilhører de 40 prosent beste bilene i alle aldersgruppene. Blant de aller minste er det bare Toyota Aygo og VW Fox (selges ikke i Norge) som får denne betegnelsen.

Blant småbilene er det mange av forskjellig fabrikat: Audi A1, Citroën C3, Fiat Punto, Honda Jazz, Mazda CX-3, Mini, Mitsubishi Space Star, Peugeot 208, Renault Captur, Suzuki Vitara og Toyota Yaris.

I de større klassene er det de tyske luksusmerkene som dominerer. I mellomklassen er det bare Skoda Rapid, Mitsubishi ASX og Hyundai Tucson som klarer å hevde seg på høyde med Audi, BMW og Mercedes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer