Folksams «Bra valg»-liste 2019

Bilene som er så bra at de får rabatt på forsikringen

Svenske Folksam gir opptil 10 prosent rabatt på bilforsikringer på disse 40 modellene, hvorav åtte er nullutslipps-biler.

FØRST PÅ HYDROGEN: Hyundai Nexo er første bil med hydrogen som drivstoff, som kvalifiserer til Folksams «Bra valg»-liste. Med seg har den syv elbiler. Foto: Hyundai
FØRST PÅ HYDROGEN: Hyundai Nexo er første bil med hydrogen som drivstoff, som kvalifiserer til Folksams «Bra valg»-liste. Med seg har den syv elbiler. Foto: Hyundai Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke presenterte det svenske forsikringsselskapet Folksam sin årlige liste over de mest sikre og drivstoffeffektive nybil-modellene på markedet. 40 modeller ble godkjent - det tilsvarer kun 15 prosent av alle nybilene man kan få kjøpt i Sverige - som er langt på vei de samme bilene som her til lands.

Det er ikke mer enn 19 merker som har fått biler godkjent som såkalte «Bra valg».

Folksam har laget denne lista i 22 år. Nytt av året er at bilene på 2019-lista må ha både automatisk brems for fotgjengere og filskifte-varsler, enten som standard- eller tilleggsutstyr.

Lista over de godkjente bilene kan du se lenger ned i saken. Den komplette lista - med de forskjellige motoralternativene - ser du her.

- Harde krav

På grunn av en rivende utvikling på sikkerhetssiden på moderne biler, kan heller ikke testresultatene være foreldet. Det vil for eksempel si at krasjtestene fra Euro NCAP ikke kan være eldre enn syv år (2012), for bilene som skal kvalifisere som «Bra valg».

- Vi tilpasser våre sikkerhetskrav hvert eneste år, da bilenes sikkerhets-systemer er i stadig utvikling. Blant annet ser vi at utviklingen av autobrems har gått fort. På bare fire år har andelen biler med autobrems for fotgjengere blitt syvdoblet, forteller Folksam-forsker Anders Ydenius i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer