Bilene som holder seg best i pris

VW Tiguan, Volvo XC70 og Nissan Qashqai tilhører eliten blant bilene som holder seg best i verdi.

Dette er den bensinbilen LeasePlan mener kommer til å holde seg best i verdi de neste fem årene: Subaru XV, En Impreza-basert kompakt-SUV som selger meget godt i Norge. Foto: Fred Magne Skillebæk
Dette er den bensinbilen LeasePlan mener kommer til å holde seg best i verdi de neste fem årene: Subaru XV, En Impreza-basert kompakt-SUV som selger meget godt i Norge. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det hevder i hvert fall Norges største biladministrasjonsselskap, LeasePlan. Den norske LeasePlan-avdelingen administrerer i dag cirka 37.000 biler og selger rundt 8.000 biler i året. Dermed besitter selskapet særdeles høy kompetanse når det kommer til avskrivninger, verditap og annenhåndsverdi.

4x4 og diesel gjelder fortsatt

LeasePlans verdifallsstatistikk viser at den klassiske oppskriften for å oppnå lavt verditap på bilen fortsatt gjelder. De beskriver den slik: En moderat priset SUV eller høyreist stasjonsvogn med dieselmotor og 4WD som er nøkternt, men ikke gjerrig utstyrt, og som er en av modellene på topp 20 listen er fortsatt trygt. Men nye varianter blander seg inn i eliteserien av biler med lavt verditap.

Nå taper dieselbilene!

Mister over halve verdien

Hvorfor vi holder oss til topp 20-listen? Jo, bilene som ligger på topp 20 listen over Norges mest solgte biler utgjør til sammen om lag halvparten av alle solgte nye biler, og merkene er velkjente. De som kjøper en av disse modellene i dag må regne med at verdien er mer enn halvert i løpet av fem år. Om du velger rett modellvariant, som ofte også er den mest solgte. Velger du feil utstyr må du regne med at bilen kan falle vesentlig mer og at den kan være vanskelig eller tidkrevende å selge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer