Oversikt

Bilene som lever lengst ... og de som går først i vrakpressa

Kan skille mange år mellom merkene.

STOR FORSKJELL: Det er stor forskjell på levealderen på de forskjellige bilmerkene i Norge. Volvo og Mercedes-Benz lever lengst før de havner her. Foto: Rune Korsvoll
STOR FORSKJELL: Det er stor forskjell på levealderen på de forskjellige bilmerkene i Norge. Volvo og Mercedes-Benz lever lengst før de havner her. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert

Skoda er nummer to på lista over bilene som lever kortest – med en alder på 15,6 år, i gjennomsnitt, når de vrakes. Dette er faktisk en klar bedring siden forrige statistikk, i 2014, da Skoda lå helt på bunn. Bilene fra Mercedes-Benz er de som lever nest lengst, med en snittalder ved kondemnering på 20,4 år.

Få biler vrakes

Det er Opplysningsrådet for Veitrafikkens (OFV) statistikk over vrakede biler mot pant i 2017, som viser bilmerkenes gjennomsnittlige levealder. Noe av forklaringen til den dårlige plasseringen til Kia (dårligst) og Skoda, er nok at det er relativt kort tid siden salget av disse bilmerkene tok av i Norge.

Både Kia og Skoda har de siste årene blitt populære, og de ligger i øyeblikket på 11. og 9. plass blant de mest solgte bilmerkene i Norge.

Når vi studerer tallene for kondemnering nærmere, kan vi se at bare 1,8 prosent av Kias bilpark ble vraket i 2017. Dette er den nest laveste andelen av noe bilmerke. Det betyr at Kia ganske sikkert vil øke sin snittalder i statistikken de kommende årene. Til sammenlikning ble hele 21,3 prosent av bestanden av Chrysler-biler vraket dette året.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer