Bilene som oftest trenger veihjelp

Rapport avslører hvilke bilmodeller som oftest får veihjelp.

VEIHJELP: Batteriproblemer er en av hovedårsakene til at biler trenger veihjelp. Men hvilke bilmodeller er det som oftest krever assistanse - og hvilke modeller er de som det er minst risiko med, når det kommer til behovet for veihjelp? Det kan en tysk rapport avsløre. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
VEIHJELP: Batteriproblemer er en av hovedårsakene til at biler trenger veihjelp. Men hvilke bilmodeller er det som oftest krever assistanse - og hvilke modeller er de som det er minst risiko med, når det kommer til behovet for veihjelp? Det kan en tysk rapport avsløre. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert

En tysk rapport avslører hvilke bilmodeller som trenger veihjelp oftest - og hvilke som trenger det sjeldnest. I tillegg viser den hva det er som fører til at man trenger veihjelp i de fleste tilfellene.

Undersøkelsen er gjort av ADAC, som er det tyske motstykket til NAF - bare mye større.

I likhet med NAF, har også ADAC veihjelp-tjenester, og det er informasjon fra denne jobben de har brukt til å utarbeide den inngående rapporten.

3,7 millioner biler

Det er et betydelig datagrunnlag som tyske ADAC har til grunn for sin rapport. I løpet av 2019 rykket de ut til 3.756.226 hendelser - i gjennomsnitt mer enn 10.000 per dag.

Av dette har de hatt mulighet til å gå nærmere inn i dataene og undersøkt totalt 113 modellrekker fordelt på 25 bilmerker, og endt opp med det ADAC selv sier gir velbegrunnede data om hvilke merker som er mest utsatte for å havne i den dårlige enden av veihjelpstatistikken, som du kan se noen data på lenger nede i artikkelen.

Batteriet er hovedproblemet

Hovedårsaken til behovet for veihjelp i Tyskland er defekte batteri, som står for 41 prosent av utrykningene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer