Stor undersøkelse

Bilene som stopper mest

Eldre utgaver av Kia Ceed har flest nødstopp og trenger oftest hjelp langs veien. Men det er spesielt en bil som bare går og går uten problemer.

IRRITERENDE: En nødstopp langs veien er irriterende og kan være farlig. Det er svært stor forskjell på de mest og minst driftssikre bruktbilene. Foto: ADAC
IRRITERENDE: En nødstopp langs veien er irriterende og kan være farlig. Det er svært stor forskjell på de mest og minst driftssikre bruktbilene. Foto: ADAC Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ADAC er Norges Automobil-Forbunds søsterorganisasjon i Tyskland. I løpet av det siste året har «de gule englene», som veipatruljene deres kalles, rykket ut til 3,4 millioner biler med nødstopp langs veien. På bakgrunn av problemene til disse bilene, har ADAC laget en stor nødstopp-statistikk.

Vi har gått igjennom alle de 109 bilmodellene i statistikken og plukket ut de bilene som stopper mest langs veien og oftest trenger hjelp for å komme seg videre. Bilene er fra to til ti år gamle. For deg som skal kjøpe bruktbil, gir denne statistikken en god pekepinn på hvilke biler du bør styre unna og hvilke du trygt kan kjøpe.

Dette er verstingen

Det er naturlig at det er de eldste bilene i statistikken som har flest nødstopp. Aller flest problemer har ti år gamle Kia Ceed, med en stoppfrekvens på 52,7 per 1000 registrerte biler. I tillegg til batteriet, er starter og bensinpumpe ting som svikter.

En trøst kan det være at Ceed er blitt mer driftssikker etter hvert og at de nyeste modellene er bortimot feilfrie.

Informasjonssjef Mette Simonsen Sauge i Kia Norge, kommenterer statistikken slik:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer