Biler i feil kjørebane?

Bosch kommer med ny programvare som skal melde ifra om møtende trafikk som har havnet i feil kjørebane.

ADVARES: Både sjåfør og møtende trafikk vil i det nye systemet opplyses raskt om biler som er på vei i feil kjørefelt!  Foto: BOSCH
ADVARES: Både sjåfør og møtende trafikk vil i det nye systemet opplyses raskt om biler som er på vei i feil kjørefelt! Foto: BOSCH Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At bilister havner i feil kjørefelt på motorveien skjer dessverre titt og ofte. Nå skal Bosch ha kommet med en løsning som skal advare både sjåfør og møtende bilister om at noe er galt.

Skytsengel

Bosch har utviklet det de kaller en skytsengel for bilister. Den skal nemlig via programvare opplyse møtende trafikk om at det er fare på ferde.

Les også: Færre dør i trafikken, men reduksjonen er ikke tilstrekkelig

Ifølge en pressmelding fra Bosch ender hvert tredje tilfelle av bilister som kjører i feil retning på motorveien med en dødsulykke, allerede før kjørte 500 meter.

Du har kanskje sittet i bilen og hørt via radioen at en og annen bil har forvirret seg av utkjøringsrampen og inn på feil vei. Da har det gjerne gått flere minutter siden episoden først skjedde, og ulykken kan allerede være fatal.

Testet

Bosch tok tidligere i år med seg et knippe journalister for å teste det nye sikkerhetstiltaket.

- Vi opplevde at bilen bråstoppet så raskt den forstod at den var på vei i feil retning. Dette skjedde etter få sekunder, forklarer Lisa Berg Nielsen i Bosch.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer