Biler med biogass kan få bompengerabatt

Kjøretøy som bruker 100 prosent biogass, kan få reduserte bompengesatser i Oslo.

Norges første fyllestasjon for flytende biogass som drivstoff til tungtransport åpnet på Furuset i desember i fjor. Nå er samferdselsministeren positiv til å gi rabatt i bompengeringen for kjøretøy som bruker 100 prosent biogass. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
Norges første fyllestasjon for flytende biogass som drivstoff til tungtransport åpnet på Furuset i desember i fjor. Nå er samferdselsministeren positiv til å gi rabatt i bompengeringen for kjøretøy som bruker 100 prosent biogass. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er styringsgruppen for Oslopakke 3 som har vedtatt at biogassdrevne kjøretøy skal få rabatt. Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) er positiv og har bedt Vegdirektoratet som en orientering før 11. juni.

– Jeg ønsker en snarest mulig løsning for mindre bompenger for næringslivet, sier Dale.

Han har bedt Vegdirektoratet om å kartlegge hvordan redusert takst skal håndteres ved passering i bomringen, og hvordan man kan kontrollere at kjøretøyene bruker biogass eller annen gass.

I Sverige, hvor man satser både på el og biogass, passerte antallet kjøretøy for biogass 55.000 i 2017, mot kun 1.500 i Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer