Bilferie i sommer? I disse landene må du ha «grønt kort» for å kjøre

Tryg Forsikring ber deg være obs på egne regler for bilkjøring i Europa. Forsikringsbevis, internasjonalt førerkort er noen av reglene du må passe på.

ALBANIA: I mange øst-europeiske land, som her i Albania, kreves et grønt kort som viser at du har bilforsikring. Ellers kan du bli stoppet. Foto: Bjørn Eirik Loftås
ALBANIA: I mange øst-europeiske land, som her i Albania, kreves et grønt kort som viser at du har bilforsikring. Ellers kan du bli stoppet. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Blant annet må du ha et såkalt «grønt kort», et bevis på at du har ansvarsforsikring. Har du ikke dette, kan du risikere å bli stoppet på grensa.

10 land

Det er i dag kun 10 land som krever grønt kort i bilen. I all hovedsak er det snakk om land i Øst-Europa, men også land lenger sør, som Tyrkia og Makedonia.

– Meningen bak er at det skal være enklere å dokumentere at du har forsikring på bilen dersom du blir innblandet i en trafikkulykke. Men det kan være lurt å ha det i bilen uansett hvor i utlandet man ferdes, sier kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen i Tryg Forsikring.

Hele listen over land der du trenger grønt kort, er som følger: Serbia, Makedonia, Albania, Bosnia-Hercegovina, Montenegro, Ukraina, Russland, Hviterussland og Moldova

– Kommer du kjørende til et av disse landene uten grønt kort, risikerer du å bli stoppet. Som regel må du måtte kjøpe en egen og dyr forsikring på grensa for å slippe inn, sier Brandeggen.

Internasjonalt førerkort i USA

Om du skal til USA, som er blitt et populært reisested for bilferie, anbefaler forsikringsselskapet at du har med internasjonalt førerkort. Internasjonalt førerkort er også obligatorisk i enkelte land i Europa. Russland, Ukraina, Tyrkia og Bulgaria krever alle internasjonalt førerkort.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer