Bilferien: Slik unngår du de største tyveritabbene

Innbrudd i bilen er dessverre en av de faktorene som kan være med på å ødelegge bilferien din. Det er enkelte ting du kan gjøre for å minske sjansen for innbrudd, og som gjør at du løper minst risiko for å få fratrekk i erstatningen fra forsikringsselskapet.

Husk å ta penger, verdisaker og pass ut av bilen om natten -- særlig i storbyer.
Husk å ta penger, verdisaker og pass ut av bilen om natten -- særlig i storbyer. Vis mer
Publisert

Høysesong for ferie betyr også høysesong for biltyveri, sier skadesjef i Europeiske Reiseforsikring, Richard Zimowski.

- Mange ferier blir ødelagt, uansett hvor god forsikring man har, og det tar masse tid å ordne opp i. Derfor gjelder det å være ekstra påpasselig, sier han.

Sikkerhetstips

Zimowski og Europeiske Reiseforsikring gir følgende tips, som kan hjelpe til å minske sjansen for innbrudd i bilen:

Oppbevar aldri kontanter, verdisaker og pass i bilen. Hvis dette må bli liggende i bilen ved korte stopp på dagtid, bør disse låses inn i hanskerommet eller bagasjerommet. Ta alltid med kontanter, verdisaker og pass ut av bilen om natten! Bruk gjerne hotellets safe, når det er mulig.

Tøm bilen hver natt og ta med bagasjen inn dit du overnatter. Dette gjelder spesielt i tyveriutsatte strøk. Hvis du ikke gjør dette, kan du risikere avkortet erstatning hvis noe blir stjålet.

Parker bilen så trygt som mulig -- bevoktet parkering er selvsagt det beste. Mange hoteller har parkeringsordninger, forhør deg med hotellene på forhånd om sikre parkeringsmuligheter, samtidig som hotellene kontaktes ang. overnattingspriser og bestilling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.