Bilforsikring: Slik kan du få halv pris

Du bør sjekke avtalen din minst en gang i året. Av: Tommy Simon Norum (tommy.s.norum@gmail.com)

KLARE RÅD: Forbrukerøkonom Silje Sandmæl kommer med klare råd. Velg en bil som er billig å forsikre, og sjekk prisbildet ofte. Velg billigst.  Foto: NTB SCANPIX
KLARE RÅD: Forbrukerøkonom Silje Sandmæl kommer med klare råd. Velg en bil som er billig å forsikre, og sjekk prisbildet ofte. Velg billigst. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forsikringspriser på personbiler kan variere stort fra selskap til selskap. Mellom Gjensidige og Tryg Vesta skiller det eksempelvis 7.000 kroner - eller 51,9 prosent - på en fire år gammel Ford Mondeo med toiters dieselmotor.

Da snakker vi full kasko og 16.000 kilometer i kjørelengde og ellers like betingelser.

En formiddag i telefonen kan med andre ord bli en lønnsom affære.

Også på folkebilen Volkswagen Golf (2013-modell) er det store prisforskjeller fra selskap til selskap.

For en 50 år gammel mann fra Hamar er det hele 40 prosent å spare. If er billigst med 10.730 kroner i året, mens Gjensidige forlanger 15.039 kroner med de samme vilkårene. Tryg Vesta og Codan ligger et sted midt i mellom, og gir begge et tilbud i overkant av 13.600 kroner.

Slik gikk det sist vi sjekket

Velg fornuftig

Silje Sandmæl er forbrukerøkonom hos DNB. Hun forteller at man bør tenke fornuftig, og velge en normal bil som er rimelig å forsikre.

- Vil du bla opp færre tusenlapper fra egen lomme når uhellet inntreffer, må du betale høyere forsikringspremie. Det er derfor ikke gitt at det er best å velge den laveste egenandelen, sier forbrukerøkonom Silje Sandmæl hos DNB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer