Bilgodtgjørelse: Lønn eller vederlag?

Dersom du bruker din egen private bil i jobbsammenheng, har du krav på godtgjørelse. Hvor mye har du krav på i godtgjørelse og hva er det meningen den skal dekke?

Publisert

Satsene fastsettes av Arbeids- og Administrasjonsdepartementet (AAD), og er befestet i "Regulativ for reiser på statens regning". Dette regelverket og satsene benyttes selvsagt av staten, men private bedrifter støtter seg også til disse satsene. Mye av grunnen til dette kan nok spores tilbake til skattespørsmål - som vi vil komme tilbake til senere i denne artikkelen.

Satsene forhandles i februar

Statens reiseregulativ fastslår at du skal ha skyssgodtgjørelse for den strekningen du kjører med din egen bil i jobbsammenheng. Disse satsene ble sist oppjustert 1. mars 1999. Da var det gått rundt fire år siden forrige justering, i oktober 1995. Det forhandles om satsene i februar hvert år, så fremt det ikke skjer noe dramatisk som gjør at satsene må justeres til andre tidspunkt.

Kjører du hangglider til møter? - Krev godtgjørelse!

I tillegg til skyssgodtgjørelse for bruk av egen bil, får du også godtgjørelse for bruk av det meste du kan tenke deg av andre egne skyssmidler - som rein, snøscooter, hangglider, kajakk, å gå til fots, med mer. En oversikt over disse skyssmidlene og hva du skal ha i skyssgodtgjørelsen for de enkelte framkomstmidlene - inkludert bil - finner du 15673">her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer