Bilister "kobler ut" etter 11 minutters kjøring

Uoppmerksomhet er veldig vanlig bak rattet.

UKONSENTRERT: Bilister bruker mobilen, radioen eller i dette tilfellet også sminke, til å holde kjedsomheten unna når de er på veien.
UKONSENTRERT: Bilister bruker mobilen, radioen eller i dette tilfellet også sminke, til å holde kjedsomheten unna når de er på veien. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du noen gang opplevd at du drømmer deg bort bak rattet? At du kanskje velger feil rute eller blir stående selv om lyset er grønt fordi tankene er et annet sted?

En ny undersøkelse gjort av et britisk forsikringsselskap viser at det er svært vanlig at bilister går på "autopilot" når de er ute og kjører. Faktisk tar det bare 11 minutter før vi går over på autopilot og lar tankene begynne å vandre når vi er ute på veien. Det skriver Telegraph.co.uk.

I undersøkelsen svarte 22 prosent at de opplevde at de koblet ut og gikk over på autopilot når de kjørte bil. 25 prosent innrømte at de lett kjedet seg bak rattet.

Husker ikke kjøreturen, fikler med radioen

Over en tredjedel, eller 34 prosent, svarte at de hadde opplevd å komme fram til destinasjonen uten å huske noe fra selve kjøreturen. Noen kunne også ende opp på feil sted fordi de glemte seg bort. I stedet for å kjøre til butikken, kjørte de til kontoret, for eksempel.

32 prosent sa de skiftet radiokanal eller sjekket mobilen for å holde hjernen stimulert under kjøreturer.

Forstyrret? Skravling med passasjer verre en mobiltelefon

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer