Bilister mot syklister

KOMMENTAR: Forholdet mellom syklister og bilister er et stadig stridstema. Hvem har rett, og kan konflikten løses?

Både syklister og bilister må ta hensyn. Her i Maridalen i Oslo som domineres av syklister Foto: Cato Steinsvåg
Både syklister og bilister må ta hensyn. Her i Maridalen i Oslo som domineres av syklister Foto: Cato Steinsvåg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste som har tilbakelagt noen kilometer på veien enten som syklist eller bilist, har merket kampen mellom syklistene og bilistene.

Den kjente sykkelprofilen Dag Otto Lauritzen uttalte nylig i et intervju med Agderposten at han ble truet med bank etter å ha kranglet med en sjåfør som angivelig kjørte svært nærme i stor fart. Bilisten uttalte i følge Lauritzen at han angret på at han ikke hadde kjørt på dem.

Lett for å koke over bak rattet?

Personlig erfaring

Selv står undertegnede godt plassert med en fot i hver leir i denne saken. Som en del av jobben har jeg kjørt mye de senere årene. Samtidig vet jeg en del om hvordan syklistene har det og tenker etter mange år som hobbysyklist. Ja, jeg er sågar en av de der med trang sykkeldrakt, fartsbriller og sykkelsko som henger fast i pedalene. De senere årene har jeg også syklet mye i Oslo-området hvor det er mye trafikk og høyt tempo.

Fersk sykkelpendler

Som godt vant på sykkelsetet er jeg ikke så veldig nervøs i trafikken. Derfor var det interessant å se min noe mer forsiktige kone som begynte å sykkelpendle til jobben i sommer. Deler av veien hun kjører på er sterkt trafikkert, både av syklister og bilister, og bare noen steder er det sykkelveier ved siden av, i korte strekninger som stadig avbrytes. Men ettersom hun er forsiktig, gjorde hun stort sett det hun kunne for å være minst mulig til bry for bilistene og kjøre tryggest mulig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer