Bilister spekulerer i å kjøre for fort: -Trafikkfarlig

Seks av ti nordmenn vet hvor mye over fartsgrensene de kan kjøre uten å miste lappen, ifølge ny undersøkelse.

SPEKULANT: Bilførere som tilpasser kjøringen sin ved å spekulere i fartgrenser skaper fort trafikkfarlige situasjoner, mener forsikringsselskap. Foto: iStock.
SPEKULANT: Bilførere som tilpasser kjøringen sin ved å spekulere i fartgrenser skaper fort trafikkfarlige situasjoner, mener forsikringsselskap. Foto: iStock. Vis mer
Publisert

En ny undersøkelse Norstat har gjennomført på vegne av Codan Forsikring har spurt nordmenn om de vet hvor mye over fartsgrensene de kan kjøre uten å miste lappen, og resultatet er nedslående.

Hele 63 prosent svarer at de vet dette.

Og, det er forskjell på menn og kvinner også i dette tilfellet: Mens 55 prosent av kvinnene svarer at de vet hvor mye over fartsgrensa de kan kjøre uten å miste lappen, er det hele 71 prosent av mennene som vet dette.

- Når vi vet at menn er innblandet i flere trafikkulykker enn kvinner, er det bekymringsverdig at så mange sier de vet hvor fort de kan kjøre uten å miste lappen. Det virker som det å kjøre over fartsgrensa er vanlig for mange menn, og noen bør ha større respekt for fartsgrensene, sier Andrea Lervik Lystad, skadesjef for motor i Codan Forsikring, i en pressemelding.

Fart fører til beslag

Når du kjører fortere enn fartsgrensen, tar du mer risiko og du kan skape farlige trafikksituasjoner for både deg selv og andre, legger Lervik Lystad til.

I fjor beslagla politiet 5543 førerkort der fart var årsaken til beslaget. Dette utgjorde 54 prosent av alle førerkortbeslag i 2018.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer