Nextbase på CES 2019

Bilkamera-kjempe dropper sugekoppen

Og introduserer dashbordkameraer som kan bygges ut.

NEXTBASE 522GW: Nextbase har med seg intet mindre enn fem dashbordkameraer til Las Vegas og CES. Foto: Jamieson Pothecary
NEXTBASE 522GW: Nextbase har med seg intet mindre enn fem dashbordkameraer til Las Vegas og CES. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert

LAS VEGAS: Det har ikke vært vanlig at det snakkes om biler og bilteknologi under teknologimessen CES i Las Vegas, men de seneste årene er det blitt en selvfølge at motorindustrien også er til stede.

Nextbase er en av markedslederne innen dashbordkameraer til bil, og benytter denne uken til å vise frem fem nye modeller i seriene 1xx til 5xx. De nye kameraene er NextBase 122, 222, 322, 422 og 522, i tillegg blir 6-serien oppdatert senere i år.

Felles for samtlige kameraer er at størrelsen er krympet med 36 prosent fra forrige generasjon og at de har en ny festeanordning. Roger Ingebritsen i Nordic Base, selskapet som forhandler dashbordkameraer fra Nextbase i Norge, forteller til Dinside at de har valgt å gå bort fra løsningen med sugekopp etter tilbakemelding fra kundene. I stedet festes de nye kameraet til vinduet med dobbeltheftende teip. Vi er spent på hvordan det er kontra sugekopp, som tidligere er blitt kritisert.

Alle har Sony-optikk og Nextbases Intelligent Parking Mode-teknologi som sørger for at kameraet gjør opptak når bilen står i ro og den oppdager kontakt eller hendelser rundt bilen.

Slik er den nye festanordningen med dobbeltsidig teip. Foto: Jamieson Pothecary
Slik er den nye festanordningen med dobbeltsidig teip. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer

122 og 222 regnes som innstegsmodellene, og de største forskjellene mellom de to modellene er oppløsning på videoopptak (720p og 30 bilder i sekundet mot 1080p og 30 bilder i sekundet) og at 222 har en større skjerm, 2,5 mot 2 tommer. Sistnevnte har også 140-graders vidvinkel mot 120 grader for 122.

Flere nyheter

Nextbase 322GW er ett hakk opp på stigen, og det kan skilte med berøringsskjerm på 2,5 tommer og høyere videoppløsning. Det kan filme ved inntil 1080p med 60 bilder i sekundet, men også 720p med samme bildefrekvens. Blenderåpningen er på f/1.6.

Med 422GW øker oppløsningen til opptil 1440p ved 30 bilder i sekundet og det med en kamerasensor med en blenderåpning på f/1.3. Berøringsskjermen er for øvrig på 2,5 tommer.

Roger Ingebritsen er salgsdirektør i Nordic Base, selskapet som forhandler dashbordkameraer fra Nextbase i Norge. Foto: Jamieson Pothecary.
Roger Ingebritsen er salgsdirektør i Nordic Base, selskapet som forhandler dashbordkameraer fra Nextbase i Norge. Foto: Jamieson Pothecary. Vis mer

Av de fem kameranyhetene er det 522GW som er toppmodellen. Det har en høyoppløst skjerm på tre tommer og er også utstyrt med et polariseringsfilter slik at man blant annet forhindrer blending. Kamersensoren er den samme som sitter i 422GW.

Ting som er eksklusivt til de tre sistnevnte modellene, er innebygget GPS, QuickLink Wi-Fi som gjør at man enkelt kan dele opptak og Bluetooth 4.2. 422GW og 522GW har i tillegg støtte for Amazon Alexa slik at de kan styres håndfritt. Med Alexa i Nextbases dashbordkameraer kan man også gjøre ting som å styre musikken, ringe og få veibeskrivelser, slik at man ikke er avhengig av en nyere bil for å dra nytte av stemmestyring. Det er ukjent om Alexa-støtten blir tilgjengelig i Norge.

Disse tre modellene har også støtte for Nextbase-nyheten Emergency SOS, som ringer ringer nødtjenester automatisk når bilen er involvert i en ulykke. Emergency SOS kan sende varsler som inneholder informasjon som blodtype til personene og medisins historikk slik at ambulansepersonellet kan gi best mulig støtte. Funksjonen laster også automatisk opp GPS-posisjonen slik at det blir lettere å finne frem til ulykkesstedet.

Lanserer moduler

Nextbase introduserer også det de kaller Module Cam, altså moduler som kan tilkobles dashbordkameraene. Under CES viser de frem fire modeller:

NextBase-kamera med radar- og kameramodul tilkoblet hovedkameraet. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
NextBase-kamera med radar- og kameramodul tilkoblet hovedkameraet. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
  • Rear View Camera: Kobles direkte til hovedkameraet og filmer bakover. Det er kun kompatiblet med 322GW og oppover.
  • Rear Window Camera: Plasseres i bakgruten på bilen og kobles til hovedkameraet med kabel. Kompatibelt med 322GW og oppover.
  • Cabin View Camera: Filmer på innsiden av bilen, men også biler ved siden av.
  • Radar Module: Starter opptak før en hendelse inntreffer når bilen står i ro. Modulen kan detektere bevegelser rundt bilen og starter opptak. Kompatibelt med samtlige modeller.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer