Bilkjøp i høyesterett: Kjøpte nybil, fikk bruktbil

Bilen er ny, fortalte selger. Bilen er brukt, mente kjøper. Slikt blir det bråk av.

NY ELLER BRUKT: Ville du akseptert at din nye bil hadde vært registrert i fem måneder og rullet 90 mil? Foto: COLOURBOX.COM
NY ELLER BRUKT: Ville du akseptert at din nye bil hadde vært registrert i fem måneder og rullet 90 mil? Foto: COLOURBOX.COM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sandvika Bil AS solgte i november 2012 en Citroën C-Zero elbil til en kunde. Bilen ble fremstilt som ny, men importert fra Tyskland.

I kontrakten mellom partene stod det at bilen hadde rullet 160 kilometer, men da den ble overlevert kjøperen viste kilometertelleren at bilen hadde gått 897 kilometer.

Kunden tok dette opp med selgeren per e-post samme dag. Dagen etter fikk han også vognkortet, som viste at bilen hadde vært registrert i Tyskland i fem måneder før den kom til Norge.

Med viten om dette ønsket kunden å heve kjøpet, noe selger avviste og saken endte i retten. Der gikk den så langt som til høyesterett.

Hver tredje bruktbil kan ha feil kilometerstand

Hard dom

I høyesterett ble Sandvika Bil AS dømt til å ta tilbake bilen som hadde blitt solgt som ny.

Forhandleren ble også dømt til å tilbakebetale kunden 145.000 kroner pluss renter, mot at kunden leverer bilen tilbake til selger. Kunden kjøpte bilen opprinnelig bilen for 175.000 kroner. I tillegg er forhandleren dømt til å i løpet av to uker betale saksomkostninger på til sammen 586.116 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer