Billig Audi Allroad kommer

Audi skalerer ned sine crossover- og SUV-modeller. Q5 er et eksempel på det. Nå kommer det også en mindre Allroad.

Foto: Automedia
Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Audi har fra før en større Allroad som tar utgangspunkt i A6. Denne het bare Audi Allroad i utgangspunktet, men byttet navn til A6 Allroad da den nye ble lansert i 2006. Dette er en fin bil for de som ikke vil ha full SUV-pakke, men som er bortimot uoppnåelig på grunn av at minste motor er en 2,7-liters dieselmotor med 190 hestekrefter. Dette genererer en utgangspris for billigste modell på 700.000 kroner.

Da blir det bedre med A4 Allroad som mest sannsynlig vil koste under 500.000 kroner.

Utseende

Det er ikke lett å se detaljer på bildene, men litt kan vi få ut av det ved å se på stor Allroad. Det ser ut som Allroad-versjonen får grøvre ribber i støtfangeren og vi regner med at grillen vil få stående ribber slik som Q5 og A6 Allroad. Videre blir det antagelig ulakkert alumium på sidene under dørene og ulakkert plast rundt skjermbuer og på støtfangere.

Bakkeklaringen blir selvsagt bedre enn på en vanlig A4. Det ser man også på bildene.

Motorer

På grunn av økt høyde og økt tyngde regner vi ikke med at A4 Allroad blir lansert med 143-hesters dieselmotor med en gang. Vi tror de velger 2,0-literen med 170-hestekrefter i første omgang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.