Billig bil med firehjulsdrift

Suzuki har spesialisert seg på biler i segmenter der det er lite konkurranse. Det vil de nok en gang gjøre med den nye Swift. Mot slutten av året kan nemlig Suzuki levere en småbil på størrelse med Toyota Yaris, med firehjulsdrift.

Publisert
Sist oppdatert

MONACO (DinSide Motor): Starten på den nye Swift ble vist allerede på bilutstillingen i Paris i 2002. Da avduket Suzuki en konseptbil med navnet Concept-S. Neste steg mot Swift var konseptbilen Concept-S2 som ble vist i Frankfurt i 2003. Så ble det stille frem til den pågående Genève-utstillingen i år. Da ble nye Swift lansert.

Størrelse

Suzuki Swift er 3,7 meter lang og er dermed 9 centimeter lengre enn en Toyota Yaris. Swift er også ganske bred. Den er 1,69 bred og Yaris er 1,66 bred. Det høres kanskje ikke så mye ut, men 3 centimeter er en del på en slik liten bil. Bagasjerommet rommer 213 liter. Til tross for beskjedne utvendige mål rommer bilen ganske greit fire voksne. Undertegnede som er godt over 190 høy kan sitte med hevet hode både foran og bak. Inn- og utstigning bak er lett siden karmen rundt vinduet er strukket lang bakover. Dette gjør at både mennesker og gjenstander går greit inn i baksetet. Bagasjerommet er ikke stort, men akseptabelt for klassen. Andre japanske produsenter har løst problemet med manglende benplass med et baksete som kan justeres i lengden. Det går ikke her. Bagasjerommet er også dypt, med en stor kant, slik at gjenstander må løftes høyt rett opp når de skal ut av bilen igjen. Trenger man mye plass kan bakseteryggen legges ned og hele baksetet kan vippes opp mot ryggen på forsetene. Baksetet er også delt i forholdet 60:40.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.