Billig-Cayenne fra Kina

Kina er ikke helt ukjent for kopieringsindustri. Det går også ut over bilprodusentene.

Billig-Cayenne fra Kina
Publisert
Sist oppdatert

Vi er litt usikre på hva som er bakgrunnen for dette, og hvor mye vekt vi skal legge på det, men dette bildet er i hvert fall hentet fra Club Bydauto, som er et eller anner organ for den kinesiske bilprodusenten BYD (Build Your Dream).

Kinesiske bilfabrikker har vært i hardt vær flere ganger på grunn av kopieringsstrategien som de følger, og det blir nok ikke noe mindre bråk denne gangen. Vi tror ikke Porsche ser på dette med blide øyne, og de vil nok sette i verk tiltak mot BYDs virksomhet.

Porsche har allerede en stor satsing på gang i Kina, og valgte til og med å lansere sin nyeste modell, Panamera, på messa i Shanghai. Det vil nok ikke være fjernt å tenke seg dette brukt som brekkstang overfor kinesiske myndigheter.

Les også: Skandaløs kollisjonstest for kinesisk SUV

Motor

Ryktene om hvilken motor BYD skal bruke, får oss til å trekke på smilebåndet. Her hjemme rynker vi litt på nesa når vi kjører Cayenne med V6-motor, og derfor skal vi spre det glade budskapet fra Kina: De skal visstnok kjøre med en toliters bensinmotor fra Mitsubishi. Og skal vi da spekulere omkring ytelser, vil dette gi omtrent 140 hk ... Om dette stemmer skal vi ikke spekulere i, men i følge bildet står det i hvert fall 2.0, som er omtrent det eneste vi forstår av teksten under.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer