Billig navigasjon for bil

Medion MDPNA 15 er det enkleste navigasjonssystemet vi har testet for ettermontering i bil.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har tidligere testet navigasjonssystemer basert på lommePC og ekstern GPS-antenne. Det fungerer greit for de som allerede har og kan bruke lommePC, men er litt klønete for oss som ikke bruker lommePC til vanlig.

Medions løsning er på størrelse med en lommePC, men er i praksis en dedikert GPS for bilbruk. Det gjør den enkel i bruk; alle menyer er innrettet mot at du skal finne veien til bestemmelsesstedet. Også integrert antenne er med på å gjøre løsningen attraktiv.

Mot målet

Med kartet over Skandinavia installert på medfølgende minnebrikke (256 mb), og minneprikken på plass i maskinen, er det første du møter når du skrur den på en meny som gir deg valget mellom navigasjon, mp3-spiller eller innstillinger. Velger du navigasjon tar det litt tid før programmet laster og kartet dukker opp. Skrur du av maskinen med navigasjonsprogrammet oppe fortsetter den umiddelbart der du var sist, altså omtrent som hvilemodus på en PC.

Ett trykk på flagg-knappen gir deg navigasjonsmenyen. Der finner du alternativer for kartvisning og mulighet for å legge opp ruter. Skjermen er trykkfølsom, og i praksis kan den betjenes med fingeren. Det eneste som er litt knotete med store fingre er inntasting av adresser; bokstavfeltene kunne vært gitt mer plass. Det er også litt klønete å måtte taste inn bynavnet for hver gang du skal taste inn en gateadresse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer