Han har jobbet med å designe og utvikle biler i mange år både for BMW og Aston Martin. Han har også utviklet egne modeller, men uten den helt store suksessen.
Det kan imidlertid endre seg nå når Henrik Fisker lanserer sin første elektriske bil. Filosofien er at Ocean, som bilen heter, skal være en elbil for folk flest. Det gjenspeiler også den norske prisen som starter på rundt 375 000 kroner.
Allerede før jul skal de første bilene rulle ut på norske veier. Norge er nemlig det landet Fisker nevner aller først når han forteller hvilke markedet som blir prioritert:

- Suksess i Europa er kritisk for at vi skal lykkes. De første landene som vil få bilen er Norge, Tyskland, Danmark Sverige og Østerrike, sa Fisker da han laserte Ocean under World Mobile Congress i Barcelona i forrige uke.

Advarer: Svindyr elbilfelle
Rekkevidde 63 mil
Produksjonen av bilen starter etter planen midt i november på Magna-fabrikken i Graz i Østerrike. De første 5 000 bilene blir en Ocean One lanseringsmodell med tilsynelatende gode spesifikasjoner og mye utstyr.
Den får en batteripakke som skal gi bilen en rekkevidde på 630 kilometer (etter fabrikkens egne beregninger, ikke målt etter WLTP-standarden), to motorer på til sammen 550 hester, firehjulstrekk og utstyr som gjør det mulig å ta ut strøm for å lade andre biler, el-sykler eller gi strøm til ei kappsag på hytta.

Prisen for de første utgavene er 625 000 kroner i Norge. Med liten skrift står det imidlertid at dette er uten leveringskostnader og avgifter. Det kan bety at du må betale 10 000 - 15 000 kroner ekstra i vrakpant, frakt, klargjøring og så videre.
Denne blir billig
Når de første 5 000 bilene er levert, starter produksjonen av blant annet Ocean Sport, som er priset til 372 000 kroner i Norge. Det er så langt vi kan se ganske rimelig for en elbil som er 4,78 meter lang og skal ha god plass til en familie med barn.

En rå, elektrisk sportsbil
Denne utgaven har riktignok bare forhjulstrekk, 275 hester og en batteripakke som skal gi en rekkevidde rundt 440 kilometer. Den har den samme muligheten for å dele strøm fra bilen, og alt moderne sikkerhetsutstyr er på plass.

Service hos Mekonomen
Foreløpig sier Fisker ikke noe om hvor hurtig bilene kan lades. Det opplyses imidlertid at bilene kan trekke tilhenger fra 1100 til 1800 kilo. Sistnevnte er bilene med firehjulstrekk og den sterkeste motoren.
Fisker har ingen egne servicepunkter i Norge, men har inngått en avtale med Mekonomen som skal stå for vedlikehold, service og oppfølging av garantiansvar. Fabrikken garanterer for øvrig at batteriene i bilen beholder minst 75 prosent av effekten i 10 år eller 160 000 kilometer.