Billig Toyota-SUV kommer

Toyota er inne i et godt driv, og kommer med flere nyheter fremover. Urban Cruiser er en av dem.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har omtalt denne bilen flere ganger, men nå har vi bedre bilder og vi hadde tenkt å resonnere oss frem til en pris. Det blir ikke lett siden vi ikke vet hvor stor bilen er, og heller ikke kjenner antall hestekrefter. Men vi spekulerer oss frem til størrelse og effekt, vi vet Co2-utslippet og sånn cirka hvilke biler som blir konkurrentene.

Mer miljøvennlig cruiser

Urban Cruiser blir ustyrt med en D-4D-diesel motor med 1,4-liters slagvolum. Toyota er ikke så kreative når det gjelder motorer, så vi regner med at Urban Cruiser får 90 hestekrefter som i Yaris eller 97 hestekrefter som i Auris og Corolla. Co2-utslippet er oppgitt til 133 gram på modellen med firehjulsdrift. Vi regner derfor med at det også kommer en versjon med forhjulsdrift.

Vi antar at Toyota har valgt å bruke Cruiser i navnet på den nye bilen for å knytte Cruiser til noe mer miljøvennlig enn Land Cruiser. Urban Cruiser er også en tøff bil, selv om den er liten.

Pris i Norge

Billig Toyota-SUV kommer

Billig Toyota-SUV kommer

  1. Store bilder av Urban Cruiser


Vi tror den første konkurrenten Toyota vil ha i tankene er Nissan Qashqai. Den selger også svært godt. Den starter på rundt 250.000 kroner med 1,5 liters dieselmotor. Men Nissan har et problem. Qashqai leveres ikke med firehjulsdrift før man kommer opp på 2-liters motor. Urban Cruiser får firehjulstrekk også med 1,4-liter.

Firehjulsdrift bør ikke fordyre bilen med noe særlig mer enn 30.000 kroner. Dermed tror vi en oppstartspris bør ligge godt under 300.000 kroner for en Urban Cruiser med dieselmotor og firehjulstrekk.

En annen bil Toyota kan ha sett på, er Suzuki SX4 1,9 DDiS. Den leveres til 300.000 kroner med 120 hestekrefter og hele 174 gram Co2 per kilometer. Med tallene på Toyota-motoren er avgiftene så mye lavere på den bilen, at den også bør koste noe mindre enn Suzukien.

Skal vi tippe, tror vi på en pris på 270-280.000 kroner for en firehjulsdrevet Toyota med dieselmotor. Levering vil starte våren 2009.

Store bilder av Urban Cruiser finner du her.

Her finner du mer Toyota-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer