Billig Toyota-SUV kommer

Toyota er inne i et godt driv, og kommer med flere nyheter fremover. Urban Cruiser er en av dem.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har omtalt denne bilen flere ganger, men nå har vi bedre bilder og vi hadde tenkt å resonnere oss frem til en pris. Det blir ikke lett siden vi ikke vet hvor stor bilen er, og heller ikke kjenner antall hestekrefter. Men vi spekulerer oss frem til størrelse og effekt, vi vet Co2-utslippet og sånn cirka hvilke biler som blir konkurrentene.

Mer miljøvennlig cruiser

Urban Cruiser blir ustyrt med en D-4D-diesel motor med 1,4-liters slagvolum. Toyota er ikke så kreative når det gjelder motorer, så vi regner med at Urban Cruiser får 90 hestekrefter som i Yaris eller 97 hestekrefter som i Auris og Corolla. Co2-utslippet er oppgitt til 133 gram på modellen med firehjulsdrift. Vi regner derfor med at det også kommer en versjon med forhjulsdrift.

Vi antar at Toyota har valgt å bruke Cruiser i navnet på den nye bilen for å knytte Cruiser til noe mer miljøvennlig enn Land Cruiser. Urban Cruiser er også en tøff bil, selv om den er liten.

Pris i Norge

Vi tror den første konkurrenten Toyota vil ha i tankene er Nissan Qashqai. Den selger også svært godt. Den starter på rundt 250.000 kroner med 1,5 liters dieselmotor. Men Nissan har et problem. Qashqai leveres ikke med firehjulsdrift før man kommer opp på 2-liters motor. Urban Cruiser får firehjulstrekk også med 1,4-liter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer