Pris for oppkjøring:

Billigere å ta billappen

Men for tohjulinger har det blitt dyrere.

BILLIGERE: Statens vegvesen setter ned prisen på teoriprøve og oppkjøring for personbil klasse B. Foto: Shutterstock / NTB
BILLIGERE: Statens vegvesen setter ned prisen på teoriprøve og oppkjøring for personbil klasse B. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

1. januar hvert år justerer Statens vegvesen sine priser knyttet til førerkort, og i år har prisene gått noe ned for dem som skal ta førerkort på personbil (klasse B).

Endringene skjer etter at Vegvesenet har gjort en ny beregning for å sikre at gebyrene er riktige for å dekke kostnadene for tjenestene. I tillegg kommer en prisjustering i tråd med prisutviklingen ellers i samfunnet.

Halv pris på teoriprøven

Prisen for å avlegge teoriprøve har blitt nesten halvert, og i kombinasjon med litt redusert gebyr for å kjøre opp og få utstedt førerkort, sparer årets kandidater 430 kroner på teoriprøve, oppkjøring, bilde og utstedelse av førerkort.

– Bil er viktig for mange, særlig der hvor kollektivtilbudet ikke er godt nok. Hvert år kommer det mange unge nye bilister på veiene, og jeg er glad for at føreropplæringen i Norge er god. Kvaliteten på denne opplæringen er viktig å beholde og utvikle, slik at vi alle sammen kan kjøre mest mulig trygt på norske veier. Nå blir førerprøven litt billigere for mange, og det er jeg sikker på er populært, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer