Billigere Audi A6

Nye og mer effektive motorer, endret quattro-oppsett, ny sedan-hekk - og lavere priser. Det er hovedpunktene når Audi A6 får sin midtlivsoppdatering.

Publisert
Sist oppdatert

DÜSSELDORF (DinSide Motor): Dagens A6 har allerede rukket å bli fire år gammel og i november er en fornyet utgave på plass. Vi har allerede prøvekjørt bilen, som ikke gir stor grunn til panikk blant eksisterende A6 Avant-eiere. De designmessige endringene er nemlig relativt beskjedne for stasjonsvognens vedkommende. Blant annet beholder både front- og baklykter sin utvendige form.

Diodebasert kjørelys

Audi-kjennere vil imidlertid legge merke til at bilen har fått en mer markant og bølgende front-leppe, som strekker seg opp mot den store trapes-grillen. Og tåkelyktene, som i dag er runde, har blitt rektangulære (gjelder ikke S-line-utgavene, som vil ha runde tåkelykter).

Den som tar seg råd til bixenonlykter, vil få diodebasert kjørelys. Men i motsetning til A4-frontlyktene, som inneholder kunstferdige diode-buer, får A6 kun en enkel diode-rekke i bunnen av frontlyktene.

Det som imidlertid er felles for alle utgaver, er at sidespeilene har blitt noe større og at blinklysene nå er plassert i disse. Takket være en kromlist har den lave linjen som strekker seg fra bak- til forhjul også blitt mer markant.

Ny sedan-hekk

Billigere Audi A6
Den som nylig har kjøpt seg en A6 sedan, har imidlertid større grunn til å irritere seg. Sedanen, eller limousinen, som Audi liker å kalle den, har nemlig fått helt nye baklykter.
Billigere Audi A6
Billigere Audi A6


Den som nylig har kjøpt seg en A6 sedan, har imidlertid større grunn til å irritere seg. Sedanen, eller limousinen, som Audi liker å kalle den, har nemlig fått helt nye baklykter. De nye baklyktene har ikke bare blitt lavere, de har også blitt mye bredere og strekker seg nå over skjøten til bagasjelokket. Dette har sammen med en ny bakfanger bidratt til å gi bilen et helt nytt uttrykk når den iakttas bakfra. Blant annet fremstår bilens bakpart som lavere enn i dag. Legg forøvrig merke til at de nye lyktene minner mye om dem vi finner på nye A4.

I den ansiktsløftede utgaven vil forøvrig diodebasert baklys være standardutstyr både for sedan- og stasjonsvogn-utgavene. I dag er diodebasert baklys knyttet til bixenonlykter, som er ekstrautstyr.

Bestselger

Likevel, sammenlignet med ansiktsløftingen av forrige generasjon A4, har Audi denne gangen gått relativt forsiktig til verks. Dette har nok sammenheng med det faktum at A6 er en svært viktig og suksessrik modell. Ifølge Audi ble A6 den mest solgte modellen i sin klasse på verdensbasis både i 2006 og 2007.

Få endringer innvendig

Heller ikke innvendig er endringene spesielt merkbare. Instrumentene har fått en ny innramming, enkelte knapper har fått noe mer krom og de bakre hodestøttene har blitt smartere, fordi de nå i nedre posisjon stjeler mindre sikt ved rygging. Men bortsett fra disse relativt forsiktige forbedringene fremstår interiøret som uforandret.

På motorsiden derimot, har Audi gått grundig til verks. Blant annet erstattes to av motorene med helt nye kraftkilder. De to nykommerne er begge svært interessante, hver på sitt vis. Les mer om de nye motorene og de prismessige konsekvensene her.

  • Store bilder finner du her.
  • Priser og motoralternativer finner du her.

  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer