Billigere Cayenne på vei

Å si at den nye Cayennen blir en billig-bil er kanskje å ta i, men Porsche planlegger altså en rimeligere utgave av firehjulstrekkeren Cayenne.

Billigere Cayenne på vei
Publisert
Sist oppdatert

Porsche Cayenne er den store guttedrømmen for mange. Enorm, maskulin, store muskler og det lekre Porsche-emblemet i fronten. Men, så er det prisen da. 1.290.000 kroner må du ut med for den aller rimeligste versjonen. Dermed blir det stort sett med drømmen.

Drømmen kommer likevel et lite skritt nærmere når Porsche nå planlegger en rimeligere versjon av den populære SUVen. Prisen vil bli nærmere 200.000 kroner under dagens rimeligste utgave.

Folkevogn-motor

Cayenne ble utviklet i samarbeid med Volkswagen. Den nye Cayenne-utgaven vil bli drevet av Volkswagens 3,2 liter V6 som blant annet finnes i Volkswagen Touareg. Motoren yter 240 hestekrefter og gjør 0-100 på åtte sekunder.

Bilen vil bli vist på bilmessen i Frankfurt i september, og dersom reaksjonene er positive, tyder alt på at bilen vil bli satt i produksjon neste sommer.

Over millionen i Norge

Den lille Cayennen skal internasjonalt kunne konkurrere med BMW X5 og Volvo XC90. På grunn av det norske avgiftssystemet vil Porschen ligge høyere i pris her i Norge.

- Vi antar at den vil koste mellom 1.100.000 og 1.150.000 kroner. Det er vanskelig å spekulere, men den vil garantert koste over millionen, sier Thomas Kleven hos den norske Porsche-importøren Autozentrum Sport.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer