Hurtiglading

Billigere enn å lade hjemme

Strømprisene bare stiger og stiger - nå kan det være billigere å hurtiglade, selv etter strømstøtte.

KAN VÆRE BILLIGERE: Med svært høye strømpriser på slutten av august, kan det være rimeligere å bruke lyn- eller hurtiglading. Foto: Fredrik Hagen / NTB
KAN VÆRE BILLIGERE: Med svært høye strømpriser på slutten av august, kan det være rimeligere å bruke lyn- eller hurtiglading. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert

De siste dagene i august har strømprisene i Sør-Norge bare steget og steget, der prisrekordene har haglet inn nesten daglig.

Tirsdag denne uka ble det satt rekord i hele Sør-Norge, der snittprisen gjennom døgnet landet på 8,07 kroner per kilowattime, inkludert moms. Legger vi på nettleie og andre avgifter på toppen, havner man brått over 8,50 kroner, og i de dyreste timene passerer strømprisen 10 kroner.

For husholdninger finnes det heldigvis en strømstøtteordning som pynter litt på prisene, men siden prisene var vesentlig lavere i første halvdel av august, blir den likevel ikke all verden sammenliknet med prisene på tampen av måneden.

For folk på østlandet blir strømstøtten på 2,74 kroner per kilowattime, som betyr at du fortsatt ligger på rundt seks kroner kilowattimen i ren kostnad på tampen av august. På vestlandet blir den 2,72 kroner, mens sørvestlandet, som har hatt høyere strømpriser gjennom hele august, kan forvente en støtte på 3,64 kroner.

Så mye koster hurtiglading

Vi har tatt en runde på nettsidene hos de største ladeaktørene i Norge og sjekket hva det koster for å hurtiglade og lynlade elbiler:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer