Test: Mercedes-Benz C300

Billigere enn den ser ut

Men den imponerer ikke.

FET LOOK: C-Klasse Coupe ser rålekker ut. Nå her den fått en forsiktig facelift med viktige oppgraderinger. Foto: Jamieson Pothecary
FET LOOK: C-Klasse Coupe ser rålekker ut. Nå her den fått en forsiktig facelift med viktige oppgraderinger. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den mest solgte modellserien til Mercedes har nådd midtlivskrise og får en facelift. Det er ikke store forskjellen utvendig. Det er under skallet det skjer. Alt dette kommer vi tilbake til. Først kjører vi den.

Vi setter oss inn i den lekreste av de alle. Coupéen oser luksus og mange digger det. Jeg må innrømme at jeg aldri har kjørt C300 og min villfarelse trodde jeg at tallkombinasjonen fortsatt bød på en sekssylindret 3-liter under panseret. Men det er lenge siden.

Uinspirerende

Skuffelsen var til å lukte på da jeg trykket på den turbindesignede startknappen (en av nyhetene på faceliften) og hørte en firesylindret toliter uten noen som helst form for lyddesign ut høyttalere eller enderør. Etter at den største skuffelsen over å ha gått glipp av to halvlitere hadde lagt seg, kom den neste.

For selv om motoren visstnok er splitter ny og byr opp til dans med 258 hester og 370 Nm, hjelper det lite når dansepartneren hverken eier rytme eller gehør.

Samspillet mellom gasspedalens følsomhet fra fotblad til spjeld kunne mildt sagt ha vært bedre. Det er nær sagt umulig å få motoren til å gjøre det du ber den om. Joda, full gass skjønner den, men å balansere effektuttak gjennom sving fra den ufølsomme gasspedalen er utrolig nok litt kinkig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer