Billigere Golf

Firmabilgrensene presser bilprisen, og det er penger å spare for privatkunder.

Publisert
Sist oppdatert

249.900 kroner koster en Golf i businessutgave. Med på kjøpet får du vinterhjul, to-sone klimaanlegg, regnsensor og metallik lakk. Under panseret er en 1,6-liter som yter 102 hestekrefter satt til å gjøre jobben.

Noen tusenlapper

Sammenlikner vi med utgangspunktet som sannsynligvis er en er en Golf Comfortline til 228.030 kroner vil du spare noen tusenlapper på å velge businessutgaven. Du mister imidlertid valgfriheten med hensyn til utstyr, og må nøye deg med en ferdig spesifisert bil. Det ekstrautstyret importøren har valgt å putte på businessutgaven virker fornuftig.

Konkurrenter som Peugeot 307 og Toyota Corolla koster med sprekere 1,6-litere rundt 222.000 kroner i velutstyrte utgaver. Særlig etter faceliften på Corolla fremstår disse som gunstigere kjøp, 28.000 kroner gir deg mye spennende ekstrautstyr selv om vinterhjul vil stjele en del av potten. I vår test av disse tre bilene stakk Golfen av med seieren til tross for betydelig høyere pris.

Sammenlikningstesten av 307, Corolla og Golf finner du her.

Alle kan

Etter mye frem og tilbake, og med Opel som den mest gjenstridige, skal det nå være uproblematisk for privatpersoner å kjøpe såkalte business-modeller. Mer om det kan du lese i denne artikkelen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer