Billigere Mercedeser

Mercedes-Benz er en av svært få bilimportører som tar hensyn til den sterke kronekursen og senker prisene.

3,8 PROSENT: Mercedes-Benz ML er blant modellene som får størst prisavslag.
3,8 PROSENT: Mercedes-Benz ML er blant modellene som får størst prisavslag. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I juni kunne vi fortelle at den norske Subaru-importøren senket prisene i Norge med mellom 4 og 6 prosent. I juli fulgte Alfa Romeo-importøren opp med enda friskere avslag - mellom 7 og 13 prosent. Mercedes-Benz-importøren følger nå opp, men er mer forsiktig.

Det er nok ikke helt tilfeldig at nettopp Mercedes-Benz-importøren er blant dem som ønsker å lokke med lavere priser. Hittil i år har bruktimportørene hentet mer enn 4.500 Mercedeser hit til landet. Til sammenligning har den norske importøren ikke solgt mer enn snaue 1.900 biler. Vi mistenker at dette forholdet er en sterkt medvirkende årsak til at importøren nå kutter prisene.

1 til 4 prosent

På offisielt hold heter det imidlertid at det er den sterke kronekursen, samt bedre priser fra fabrikk som er bakgrunnen for prisnedsettelsen. Mercedes-Benz tar imidlertid ikke like hardt i som Alfa Romeo, men nøyer seg med mindre justeringer i området 1 til 4 prosent. Legg imidlertid merke til at ikke alle modeller settes ned.

En av få

Selv om vi selvsagt synes alle bilimportører skulle ha gjennomført like store prisreduksjoner som Alfa Romeo, gir vi likevel Mercedes-importøren honnør for å la deler av fordelen ved den sterke kronekursen dryppe på sine kunder. Mercedes-importøren gjør i hvert fall noe. Av en eller annen grunn ser det ut til at svært få av de andre bilimportørene har oppdaget at den norske kronen har styrket seg betraktelig den siste tiden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer