Test: Golf R

Billigere og sprekere

Mer moro og fornuft for pengene er det vanskelig å finne.

SPREK, PRAKTISK OG BILLIG: Sammenligner man Golf R med mer tradisjonelle familiebilvalg, vil man se at man får veldig mye for pengene. Og for de som likeren anonym bil, er den midt i blinken, for det er ikke mye som skriker etter oppmerksomhet. Foto: VW
SPREK, PRAKTISK OG BILLIG: Sammenligner man Golf R med mer tradisjonelle familiebilvalg, vil man se at man får veldig mye for pengene. Og for de som likeren anonym bil, er den midt i blinken, for det er ikke mye som skriker etter oppmerksomhet. Foto: VW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Golf R har kommet med forbedringer. Ikke bare har den blitt sprekere, men den har blitt billigere også. Før har man kunne avfeie kjøp av Golf R på grunn av prisen. Det argumentet kan ikke brukes lenger.

De siste års avgiftsomlegginger har gjort artige biler billigere. Nå får du Golf R for helt akseptable 552.500 kroner.

Går du for den familievennlige stasjonsvogna, må du legge på «usle» 8.500 kroner til. Prisen har gått ned i to omganger, til sammen nesten 100.000 kroner.

Potent allrounder

Vi mener du ikke får morsommere familiebil for for pengene om dere er fire (den blir litt trang i baksetet for fem). Du får nemlig en skikkelig potent toliters turbomotor på 310 hester, en splitter ny lynrask 7-trinns dobbeltclutch girkasse og en svært artig 4Motion firehjulstrekk som evner å slenge med hekken på vinterstid om det er det du vil gjøre.

De nermeste konkurrentene er BMW M140 xDrive, Ford Focus RS og konsernsøster Audi S3, men alle er dyrere og ingen tilbyr stasjonsvogn.

I Norge blir den kun tilgjengelig med automatkassa. Grunnen er at den er gjerrigere gjennom NEDC-syklusen og dermed hele 20.000 kroner billigere enn hva enn hva du måtte betalt for en 6-trinns manuell.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer