Billigere Opel-SUV

En hyggelig nyhet for Opel-fans som vil ha SUV.

Publisert
Sist oppdatert

Da vi testet Opel Antara i fjor konkluderte vi med at den priset seg ut av markedet. Størrelsesmessig sammenlignbar med Mitsubishi Outlander og Honda CRV (457 centimeter lang), kommer den utstyrt med en stor og kraftig bensinmotor (V6 på 3,2 liter og 227 hestekrefter), og man har valget mellom to dieselvarianter, begge med to liter slagvolum.

150 hk

Den sterkeste versjonen, som vi testet i fjor i kombinasjon med automatgir, yter 150 hestekrefter og gir 0 til 100 på gode 10,3 sekunder med manuell girkasse, men mer sedate 12,1 sekunder med automat.

127 hk

Etter at vi hadde testet bilen dukket det også opp en versjon med 127 hestekrefter. I denne utførelsen er bilen kun tilgjengelig med manuell girkasse. 0 til 100 tar 12,2 sekunder.

Var for dyr

Billigere Opel-SUV

Billigere Opel-SUV

  1. Store bilder av Opel Antara
Billigere Opel-SUV


Vi syntes for øvrig at Antara var en trivelig SUV å kjøre, men priset slik at den vanskelig kunne konkurrere i folke-SUV-klassen. Med 2.0 CDTi-motoren kostet den 425.000 kroner, og en slik innstegspris blir for mye i denne kategorien.

Fra 380.000

Men nå har Opel altså tatt tyren ved hornene og satt prisene kraftig ned. Resultatet er at man nå kan få en Antara 2.0 CDTi 127 hk med enkleste utstyrsnivå for 380.000 kroner, og da begynner det å ligne noe sammenlignet med konkurrentene. Med et relativt høyt utstyrsnivå ("Energy"), er prisen fortsatt under 400.000 kroner. Med 150 hester blir prisen 421.000 kroner.

Opel har dermed fått et adskillig sterkere tilbud i kompakt-SUV-segmentet.

Mot lysere tider

Dette er et grep som tyder på at merket tar den dramatiske situasjonen det opplever i Norge på alvor. Opel var for ikke så lenge siden et av de mest solgte merkene her i landet, men de ligger nå langt nede på listen. Imidlertid ser fremtiden lysere ut og en dynamisk produktpolitikk burde gi bedre resultater. Nylig ble lille Agila introdusert, til høsten kommer den store Insignia som skal etterfølge Vectra, og nylig fikk vi spionbilder av neste generasjon Astra.

Opel tar altså grep, og mye tyder på at de er i bølgedalen med mer positive utsikter fremover.

  • Se store bilder av Opel Antara her!
  • Mer om

    Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer