Billigere Opel-SUV

En hyggelig nyhet for Opel-fans som vil ha SUV.

Publisert
Sist oppdatert

Da vi testet Opel Antara i fjor konkluderte vi med at den priset seg ut av markedet. Størrelsesmessig sammenlignbar med Mitsubishi Outlander og Honda CRV (457 centimeter lang), kommer den utstyrt med en stor og kraftig bensinmotor (V6 på 3,2 liter og 227 hestekrefter), og man har valget mellom to dieselvarianter, begge med to liter slagvolum.

150 hk

Den sterkeste versjonen, som vi testet i fjor i kombinasjon med automatgir, yter 150 hestekrefter og gir 0 til 100 på gode 10,3 sekunder med manuell girkasse, men mer sedate 12,1 sekunder med automat.

127 hk

Etter at vi hadde testet bilen dukket det også opp en versjon med 127 hestekrefter. I denne utførelsen er bilen kun tilgjengelig med manuell girkasse. 0 til 100 tar 12,2 sekunder.

Var for dyr

Vi syntes for øvrig at Antara var en trivelig SUV å kjøre, men priset slik at den vanskelig kunne konkurrere i folke-SUV-klassen. Med 2.0 CDTi-motoren kostet den 425.000 kroner, og en slik innstegspris blir for mye i denne kategorien.

Fra 380.000

Men nå har Opel altså tatt tyren ved hornene og satt prisene kraftig ned. Resultatet er at man nå kan få en Antara 2.0 CDTi 127 hk med enkleste utstyrsnivå for 380.000 kroner, og da begynner det å ligne noe sammenlignet med konkurrentene. Med et relativt høyt utstyrsnivå ("Energy"), er prisen fortsatt under 400.000 kroner. Med 150 hester blir prisen 421.000 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer