Billigere Renault Kangoo Z.E.

Den eneste elektriske familiefrakter på markedet har blitt billigere.

Førermiljøet i Renault Kangoo Z.E. er nylig oppgradert - det er oversiktlig og gir elbilføreren den vesentlige informasjon om gjenværende rekkevidde, ladestatus og lignende. Foto: Fred Magne Skillebæk
Førermiljøet i Renault Kangoo Z.E. er nylig oppgradert - det er oversiktlig og gir elbilføreren den vesentlige informasjon om gjenværende rekkevidde, ladestatus og lignende. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prisen på Renault Kangoo Maxi Z.E. (Der Z.E. står for "Zero Emission), ble fra 14. mars satt ned med 23.000 kroner. Dermed er prisen, levert importør i Oslo, helt nede på 204.000 kroner.

Det er i utgangspunktet svært billig for en romslig familiebil med fem fullverdige seter. Som varebil med to seter og i kort versjon, koster den fra 190.000 kroner.

DinSide tester Renault Kangoo Z.E.

Batterileie kommer i tillegg

Det er selvsagt ikke hele historien; i tråd med Renaults forretningsmodell for denne typen bil, tilkommer en månedlig batterileie. Dette har den fordelen at kjøperen ikke selv tar risikoen når det gjelder batteriteknologien og blir batterikapasiteten redusert til under 75 prosent, erstattes det med et nytt.

Ulempen er selvsagt kostnaden, for det er selvsagt en grunn til at nybilprisen i utgangspunktet er såpass lav.

Leien er fra 894 kroner per måned ved 10.000 kilometer årlig kjørelengde over 36 måneder, men leieavtalen kan ifølge importøren skreddersys etter behov.

Ny stasjonsvogn til 165.000 kroner

Kvikk i starten

Kangoo Z.E. drives litt forenklet av en asynkron elmotor med en maksimal effekt på 44 kilowatt eller 66 hestekrefter. Dreiemoment fra stående start er 226 newtonmeter. På elbilvis er akselerasjonen kvikk fra stillestående - 0 til 50 tar 5,5 sekunder. Deretter avtar det betraktelig - til 100 tar det 22,4 sekunder fra stillestående og toppfarten er begrenset til 130 kilometer i timen - riktignok mer enn tilstrekkelig her på berget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer