Billigere SUV fra Mitsubishi

Mitsubishi viste en svært spennende SUV i Geneve. Vi er rimelig sikre på at dette blir et godt alternativ for de som synes de større SUVene er for dyre.

Billigere SUV fra Mitsubishi
Publisert
Sist oppdatert

Bilen heter ASX og vil plassere seg sammen med Nissan Qashqai, Toyota RAV4 og Ford Kuga.

ASX kommer med både to- og firehjulsdrift. Billigste firehjulstrekker er utstyrt med en 1,8-liters dieselmotor med 115 hestekrefter og 300 newtonmeter. Forbruket er foreløpig ikke oppgitt, men CO2-tallet er klart. Det ligger på 150 gram per kilometer. Toyota oppgir 130 gram på Urban Cruiser med firehjulsdrift, men den bilen har kun en liten 1,4-liters motor med bare 90 hestekrefter. Tallene fra Mitsubishi er med andre ord gode.

ASX kommer også med en sprekere dieselmotor med firehjulsdrift. Det har det samme slagvolumet og dreiemomentet som nevnte 115-hester, men effekten er tatt opp til 150 hestekrefter. Ut i fra de foreløpige dataene forbedrer ytelsene seg så lite med disse ekstra 35 hestekreftene at 150-hesters versjonen er lite spennende. CO2-tallet er det samme, 150 gram, på begge bilene, men effektavgift for ytterligere 35 hestekrefter ser så langt lite interessant ut i teorien.

Den minste dieselmotoren kommer også med tohjulstrekk. Det samme gjelder en 1,6-liters bensinmotor med 117 hestekrefter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer