Billigere Touareg

Startprisen på en Touareg er nå på linje med Volvo XC90 og Toyota Land Cruiser.

Publisert
Sist oppdatert

STOCKHOLM (DinSide Motor): Det er litt rart at det ikke er flere Touareger på veiene, for norske forhold er den blant de desidert beste allrounderne, med gode egenskaper både på vei og i terreng. Den er for eksempel betydelig bedre enn Land Cruiser på veien, og den parkerer XC90 ettertrykkelig i terrenget. Den har imidlertid hatt to ting imot seg i forhold til nevnte konkurrenter, den har ikke tre seterader og har hatt en stiv pris.

80.000 kroner billigere

Vi kjørte Touareg med 2,5-liters dieselmotor for halvannet år siden, da kostet den 722.000 kroner med manuell girkasse. Tidligere i år var prislappen 758.000 kroner med automatgir, nå starter prisen på 677.000 kroner. Selv med justering for standardutstyr som er fjernet er prisreduksjonen over ti prosent.

Den nye prisen plasserer Touareg i en mye mer direkte konkurranse med Volvo XC90 og Toyota Land Cruiser, og biler som Land Rover Discovery og særlig BMW X5 og Mercedes-Benz ML blir diskvalifiserende mye dyrere. Litt av forklaringen er at Touareg, XC90 og Land Cruiser har fire- og femsylindrede dieselmotorer på innstegsmodellene, mens de andre stiller med større og sprekere sekssylindrede varianter. For eksempel har ikke Touareg noen prisfordel sammenliknet med for eksempel Land Rover Discovery hvis man ønsker V6-diesel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer