Sommerdekktest 2023

Billligdekk overrasker

Billigdekk fra Kina har et dårlig rykte, men er det ufortjent? Vi har testet flere og funnet noen du bør styre unna, men også noen gode.

OVERRASKER: I årets sommerdekktest har vi med fire kinesiske dekk. Alle er billige, to overrasker med gode prestasjoner, mens det er et par du godt kan styre unne. Foto: Mirva Kakko
OVERRASKER: I årets sommerdekktest har vi med fire kinesiske dekk. Alle er billige, to overrasker med gode prestasjoner, mens det er et par du godt kan styre unne. Foto: Mirva Kakko Vis mer
Publisert

I Kina finnes det godt over 200 store og små produsenter av dekk. Det er snart ti år siden vår samarbeidspartner Test World hadde med de første «Kina-dekkene» i tester. Dekkene har vært svært billige sammenliknet med de såkalte premium-dekkene i Europa, men har ofte havnet på sisteplass i testene. «Styr unna disse», har ofte vært kommentarene fra testerne.

I årets store sommerdekktest har vi med fire kinesiske dekk. Fortsatt er de betydelig billigere enn mange av konkurrentene, men ellers er ting i ferd med å endre seg: To av dekkene - Linglong og Landsail – er overraskende bra. De mangler fortsatt litt på å nå helt til topps, men kan godt anbefales dersom du er på jakt etter rimelige sommerdekk.

Velg riktig

Men det finnes fortsatt dekk fra Kina som vi anbefaler at du styrer unna. Ett eksempel er Winrun, som havner på en klar sisteplass i årets sommerdekktest.

- Vi ser nå at noen av de kinesiske dekkene er blitt betydelig bedre enn tidligere. Fra å være helt på bunnen er de nå midt på treet eller bedre. Men det er store forskjeller. Fortsatt finnes det mange Kina-dekk som er dårlige og som ikke gir sikker kjøring på norske veier. Du må være bevisst på hva du velger, sier Jukka Antilla. Han er testsjef i finske Test World, som står for den praktiske gjennomføringen av dekktestene våre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.