Bilmerkene med den beste rustgarantien

Det er store forskjeller på bilmerkenes lakk- og rustgaranti, ifølge forbrukerrådet. Her er vinnerne - og taperne.

RUSTER OPP: Gjennomrustingsgarantien dekker, som navnet tilsier, ikke overflaterust.  For at garantien skal gjelde må det være på grunnlag av gjennomrustning og dårlig kvalitet i materialet. Foto: Privat
RUSTER OPP: Gjennomrustingsgarantien dekker, som navnet tilsier, ikke overflaterust. For at garantien skal gjelde må det være på grunnlag av gjennomrustning og dårlig kvalitet i materialet. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden 2011 har Forbrukerrådet fokusert på forbrukerens garantivilkår, og siden 2015 har de laget en årlig garantitest.

Testen omfatter hele 28 bilmerker, hvor merkene blir rangert ut fra hvilke garantier du som forbruker får når du kjøper ny bil. Det viktigste i så måte er det som står med liten skrift.

LES OGSÅ: Nye biler ruster som aldri før

Gode garantier er viktig

En garanti har som hensikt å beskytte deg som forbruker utover det som dekkes av de fem lovfestede årene med reklamasjonsrett.

En garanti skal alltid yte mer enn reklamasjonsretten, enten i dekning eller i tid. Dette er et av kravene for at den i det hele tatt kan kalles garanti.

I et land som Norge hvor det saltes mye, og bilene utsettes for store temperaturforskjeller og syrer, er det ekstra viktig å ta godt vare på bilen for at rusten ikke skal bli en stor utgift.

For å unngå dette er det mange leverandører som gir lengre garantitid mot lakk og rust, enn de gjør på resten av bilen.

Blant merkene som inngår i Forbrukerrådets tester er det Mercedes-Benz som har den beste rustgarantien. 30 år og ubegrenset kjørelengde gjør det relativt trygt å være Mercedes-Benz eier med tanke på rust.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer