Bilnavigasjon på håndholdt PC

Bilnavigasjon blir stadig mer populært og har du bil uten dette er det ingen grunn til sutring. Vi har prøvd et bærbart og elegant system.

Publisert
Sist oppdatert
Store deler av Oslo med vår rute merket av.
Store deler av Oslo med vår rute merket av. Vis mer

Bilnavigasjon på håndholdt PC

  1. Store bilder
Ulovlig u-sving i Kirkeveien i Oslo.
Ulovlig u-sving i Kirkeveien i Oslo. Vis mer


Har du en Compaq iPAQ kan du enkelt gjøre den om til en nesten komplett bilnavigator. RedKnows Traveller Guide er en komplett pakke med GPS-antenne, strømkabel som festes i sigarettenneren, kart og bilholder.

Installering

Vi fikk iPAQen ferdig pakket med alle kart, kart over 14 land følger med i prisen, men det skal være så enkelt som å legge CD-en med kart og programvare i Pc-en og laste det over på IPAQen. Denne operasjonen skal være gjort på noen få minutter. Ute i bilen plugger man til strøm via sigarettenneren og en GPS-antenne. Holderen kan monteres i dashbordet. Utstyret kan enten monteres fast eller brukes mer løst slik at det enkelt kan flyttes fra bil til bil. Til bilturen i Europa er dette genialt. Ta det med i egen bil, eller innstaller utstyret i leiebilen. Det gjør garantert livet enklere på Europaferie.

Dette produktet er ganske unikt siden det benytter PDA-som hovedenhet. Andre systemer, som du kan lese om her, er helt egne enheter som kjøpes inn komplette.

Enkel i bruk

Med erfaring fra systemer som bilfabrikkene leverer må vi si dette var svært enkelt å bruke. Bruksanvisning er helt unødvendig siden det meste er selvforklarende. Vi klikker på Mapviewer og vips har vi både Oslo og oss selv på skjermen. Vi er merket av med et lite kryss. Hvis du vil ha staket opp en rute må du sette både startpunkt og målpunkt på kartet. Maskinen regner så ut en rute som er helt ok på tvers av Oslo. Den har oversikt over enveiskjørte gater og gjør ingen bommerter på det punktet, men den foreslår et og annet underlig veivalg. Vi fikk blant annet et forslag om å ta en ulovlig u-sving midt i Kirkeveien i Oslo! Som hovedregel kom vi oss dit vi ville, i hvert fall i nærheten. Det hendte et par ganger at vi endte opp feil side av en bygning. Ikke veldig alvorlig med andre ord.

Savner stemmen

Komplette navigasjonsanlegg har en kvinnestemme som forteller hvordan du skal ta deg frem dit du vil. Det har du ikke her. Du har heller ikke piler som forteller om du skal svinge til høyre eller venstre i neste kryss. Her må vi faktisk se på kartet og bruke hodet litt mer. Kartet orienterer seg riktig slik at det ikke vanskelig, men det tar litt oppmerksomhet vekk fra trafikkbildet.

Trenger du dette?

Hvis du har en PDA fra før er dette kjempemoro og forholdsvis nyttig. En Compaq iPAQ koster i dag mellom 6.000 og 7.000 kroner og har du ikke det fra før kan totalprisen virke avskrekkende. Navigasjonsutstyret koster 4.500 kroner, inkludert alt du trenger, og det bringer totalprisen opp på rundt 11.000 kroner. Vi vil si dette er mest aktuelt for de som har en håndholdt PC fra før. Utstyret passer til alle hånholdte PC-er med Windows Pocket PC operativsystem.

Mer om Redknows finner du her
Alt om bilnavigasjon finner du her
Test av www.visveg.no
Test av Compaq iPAQ

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer