Bilnøkkelen blir barnevakt

Og betaler gjerne for neste shoppingrunde.

Publisert
Sist oppdatert

Det nye nøkkelordet i bilbransjen er nettopp nøkler, og jammen er det ikke grenser for hva de skal kunne brukes til.

Betalingssystem, fartskontroll, lyddemper og setebeltevarsling er de innovative funksjonene som skal befinne seg inni fremtidens bilnøkler, og gjøre hverdagen som nybileier enda enklere.

Barnepass i lite format

Ford har lansert fenomenet "MyKey", som skal hjelpe foreldre med å kontrollere kjøreturene til sitt myndige avkom. Ved hjelp av helt ny teknologi gir denne nøkkelen foreldrene muligheten til å sette en maksfart på bilen, begrense stereolyden til 44 prosent av makslyden, og i tillegg kan nøkkelen sette i et langvarig hyl dersom ikke setebeltene er fastspent.

Men til tross for begrensningene som nøkkelen setter, er ikke dette noe foreldrene selv trenger å bry seg om når de er ute og kjører. Innstillingene blir nemlig bare gjort på én av bilnøklene, mens de andre bilnøklene går fri for begrensinger.

I forbindelse med utviklingen av nøkkelen, foretok Ford en undersøkelse blant en rekke ungdom. Det viste seg at 87 prosent av dem ikke likte ideen særlig godt. Når Ford gjorde dem oppmerksomme på at dette kunne føre til at de oftere fikk låne bilen hjemme, sank andelen skeptikere til 36 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer