Mercedes-Benz' mobilapp

«Bilnøkkelen» lekket informasjon

Mercedes-eierne i USA kunne se data om andre eiere på mobiltelefonen. - Ikke et problem i Norge, sier importøren.

LEKKET PERSONLIG INFO: Den amerikanske versjonen av mobilapplikasjonen MercedesMe delte blant annet informasjon om hvor andre app-brukere hadde oppholdt seg. Norske brukere skal ikke ha blitt berørt, ifølge importøren. Foto: Øystein Fossum
LEKKET PERSONLIG INFO: Den amerikanske versjonen av mobilapplikasjonen MercedesMe delte blant annet informasjon om hvor andre app-brukere hadde oppholdt seg. Norske brukere skal ikke ha blitt berørt, ifølge importøren. Foto: Øystein Fossum Vis mer
Publisert

Det var det amerikanske nettstedet techcrunch.com som lørdag kom med nyheten om at den amerikanske versjonen av mobilapplikasjonen til Mercedes-Benz' personbiler, «MercedesMe», fredag lekket informasjon om andre appbrukere. Blant annet skal eiernes navn, telefonnummer, siste aktivitet og mer blitt delt.

Ifølge nettstedet var det sent fredag, amerikansk tid, at problemet oppsto. Dermed var det trolig allerede natt til lørdag - eller tidlig på morgenen - norsk tid. Så ble MercedesMe stengt ned, «grunnet vedlikehold».

Stengte appen

Brukere skal også ha hatt problemer med å fjernstyre åpne- og lukkemekanismen og start/stopp-funksjonene på bilene med applikasjonen.

«Det var en kort periode på fredag at feil brukerinformasjon ble vist i vår MercedesMe-app», uttalte talsperson Donna Boland i Daimler - selskapet som eier Mercedes-Benz.

Hun sier videre at informasjonen skal ha vært «lagret info», og ikke nåtid-tilgjengelighet om for eksempel hvor folk oppholdt seg. Dessuten skal ingen økonomisk informasjon ha blitt synlig i MercedesMe.

«Da vi ble oppmerksomme på problemet, stengte vi systemet, identifiserte hva som var galt og rettet det», heter det seg videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer