Bilorganisasjonene: Hvem gir deg mest valuta for pengene?

Er åtte prosent rabatt på dine skadeforsikringer fristende? Eller er null i egenandel ved kaskoskade viktigere? Kanskje du er mer opptatt av gratis veihjelp? Eller juridisk bistand? Bilorganisasjonen lokker med tallrike avslag og rabatter. Men hvem av dem bør du velge?

Publisert

Vi har sett nærmere på Norges Automobil-Forbund (NAF), Kongelig Norsk Automobilklub (KNA), Motorførernes Avholdforbund (MA) og American Car Club of Norway (AMCAR). Storebror er uten sammenligning NAF, som har hele 425.000 medlemmer. De tre andre er mer jevne, med henholdsvis 19.000 (KNA), 18.000 (MA) og 12.000 (AMCAR) medlemmer.

Medlemsavgift

Bilorganisasjonene opererer med flere forskjellige medlemsskapsformer og gir i tillegg rabatter til unge, eldre og funksjonshemmede. Vi konsentrerer oss her om standard-medlemsskapene, der du nyter godt av alle organisasjonens medlemsfordeler.Billigst ut kommer MA, som kun forlanger 525 kr. i året. Hakk i hæl følger KNA og AMCAR, som avkrever deg henholdsvis 540 og 550 kroner i kontingent. Storebror NAF krever 140 kroner mer enn MA, og sender deg altså en giro med krav om 665 kroner.

Medlemsblader og kartbøker

Hva får du så igjen for kontingenten? Alle organisasjonene utgir egne medlemsblader. NAF sender deg "Motor" i posten hele 12 ganger i året, mens AMCAR og KNA har en noe lavere utgivelsesrate. De sender deg årlig ti utgaver av henholdsvis "Amcar Magazine" og "Bil", der KNA har et eget bilag som sendes spesielt til medlemmene. MA taper medlemsblad-kampen. De produserer kun åtte utgaver i året av sitt blad, "Motorføreren".

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer