Bilsalg i fritt fall

Golf troner fortsatt øverst på registreringsstatistikken, men listen over de ti mest solgte og registrerte bilene har noen nye kandidater i september måned.

Selv om kaken har blitt mindre, tar den nye 323 F et godt innhugg i registrerings-tallene for september 1998.
Selv om kaken har blitt mindre, tar den nye 323 F et godt innhugg i registrerings-tallene for september 1998. Vis mer
Publisert

Mest overraskende er likevel den bilen som har falt mest på månedens liste over registrerte biler fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV). Toyota Corolla faller fra en nokså bomsikker 2. plass til en 5. plass denne måneden, og mellomklassebilene Passat og Avensis smyger forbi. Ikke minst overraskende er et salg på 336 Volvo S70/V70, som sørger for at svensken tar en overraskende 4. plass i sammendraget.

Ford Mondeo rører også godt på seg i september, og greier en 7. plass, ny på lista er også Mazda 323. For Mazdaens del er det liten tvil om at de inneværende måned har levert ut en lang rekke av den nye 323 F som burde kunne bli en enda mer populær bil enn september-registreringene tilsier.

Honda har også hatt en god Civic-måned, her er det betydelige leveranser av nye Civic Aerodeck som drar Honda inn på lista.

Sterk nedgang

For året som helhet er det mindre forandringer, Suzuki Baleno befinner seg så og si "i heisen" - den ene måneden er de med, den neste måned er de ikke med. Suzuki har imidlertid et klart potensiale for å ligge stabilt på "10-på-topp" når de får skikk på leveringen av den nye stasjonsvogna. Ford Mondeo klatrer en plass opp siden forrige måned, mens Audi A4 må finne seg i å klatre ned to plasser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer