Bilsalg: Ned i sør, opp i nord

Nybilsalget er på vei nedover for Norge som helhet, men enkelte fylker stikker seg ut fra statistikken.

Publisert
Sist oppdatert

Årets to første måneder viser at nybilsalget har gått tilbake med 6,2 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. I enkelte fylker er tilbakegangen langt større. I Østfold har nybilsalget gått tilbake med snaue 16 prosent og på den andre siden av fjorden, i Vestfold, er tilbakegangen hele 21 prosent.

I Oslo, hvor det i fjorårets to første måneder ble registrert 2.001 biler, er det i år kun registrert 1.718, en tilbakegang på drøye 14,1 prosent.

Sterkt frem i Troms og Finnmark

I Akershus derimot, fylket der det selges flest biler, gikk salget frem med drøye 3 prosent. Men det er ingen ting i forhold til økningen i de to nordligste fylkene. I Troms gikk nybilsalget frem med nærmere 17 prosent. Og i Finnmark økte salget fra 124 biler i fjor til 161 i år, en fremgang på snaue 30 prosent.

Om det er godt fiske, store kampanjer hos forhandlerne eller generell optimisme som ligger bak de oppsiktsvekkende tallene er uklart. Men at det for tiden er hyggeligere å være bilselger i Finnmark enn i Vestfold, det er det liten tvil om.

Du finner oversikten over nybilsalget i alle de norske fylkene her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer