Kjører du damebil eller mannebil? Mini eller Tesla?

Bilsalget gir deg svaret på hva som er jentenes favoritt

Greier du å gjette hvilket bilmerke som ble dominert av damer i 2015?

KLISJÉ: Den engelske modellen og programlederen Amy Willerton (24) fotografert på vei ut av en Mini i Los Angeles i mars. Foto: NTB Scanpix/Brian To/WENN.com
KLISJÉ: Den engelske modellen og programlederen Amy Willerton (24) fotografert på vei ut av en Mini i Los Angeles i mars. Foto: NTB Scanpix/Brian To/WENN.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Denne bilen er et tydelig symbol, i motsetning til hva som dominerer bilmarkedet ellers. Det dreier seg om bil nummer to, eller så er kjøperne velposisjonerte og single eller godt skilte kvinner.

Det sier samfunnsgeograf og førstelektor ved Høyskolen Kristiania, Karl-Fredrik Tangen, om eierne av det eneste bilmerket i Norge med flest kvinnelige kjøpere i fjor.

Dinside skrev tirsdag om at det ved 75 prosent av de private nybil-kjøpene i fjor var menn som dro kortet. Statistikken til Kantar TNS viser dessuten at menn er i flertall i handel av hele 26 av 28 bilmerker.

Like mange kvinner som menn kjøpte ny Alfa Romeo i 2015. Mens Mini var eneste bilmerke med flest kvinnelige kjøpere (64,3%), viser statistikken. (Se tabellen for ditt merke).

– Signaturbil

Tangen, som sammen med kolleger utfører undersøkelsen Sosioraster, er ikke overrasket over at det er nettopp Mini som viser seg som «damemerket».

– Navnet viser at den er en bil uten breie skuldre. Den brauter ikke, men er retroestetisk.

– Det er i tråd med danske møbler, gummistøvler med snøring og et bord med stoler under et epletre i hagen. Det stemmer veldig med grunnholdningene vi ser, forklarer samfunnsgeografen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer