Bilsalget i 2015: Tidenes bronseplass

Tallenes tale er klar: 2015 ble et eksepsjonelt bra bilår - på flere måter.

LADBAR VINNER: Volkswagen Golf dominerer markedet mer enn noen gang før, særlig takket være sine ladbare versjoner e-Golf og GTE, den ladbare hybriden (bildet). Foto: JAMIESON POTHECARY
LADBAR VINNER: Volkswagen Golf dominerer markedet mer enn noen gang før, særlig takket være sine ladbare versjoner e-Golf og GTE, den ladbare hybriden (bildet). Foto: JAMIESON POTHECARY Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) har levert statistikken over bilsalget i 2015 - eller rettere sagt førstegangsregistrerte biler i løpet av året som gikk.

Til tross for en liten oppbremsing i desember - som var noe svakere enn julemåneden i 2014 når man korrigerer for antall virkedager, ble det i fjor, som vi forventet, et nytt årsbeste siden 1986. I antall førstegangsregistrerte biler ble det sågar historiens nest beste, mens 2015 kommer på tredje plass etter 1986 og 1985 når vi ser på nyregistrerte personbiler.

Men, som et klokt hode i redaksjonen påpekte: fabelaktig er ikke salgstallet i forhold til 80-tallet når vi ser på den betydelige befolkningsveksten vi har hatt i Norge siden den gang - med flere hundre tusen flere potensielle bilkjøpere på markedet!

Les også: Kan dette bli redningen for dieselbilen?

Vinnere og tapere

Volkswagen dominerer fullstendig og ingen effekt av dieselkrisen kan spores i disse tallene annet enn et skift i valg av drivstoff fra diesel til bensin, strøm og en kombinasjon av de to. Men det gjelder svært mange andre merker også. Med sin markedsandel på 17,5 prosent knuser VW Toyota på annen plass med 10, 6 prosent og øker sin andel med hele 2,5 prosentpoeng med en vekst på 21,6 prosent fra 2014, et år de allerede var overlegne enere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer